Gündem Hakkari'de olaylı gece

Hakkari'de olaylı gece

Paylaş
Hakkari'de olaylı gece

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırılara, güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada iki ateş arasında kalarak ölen 3 kişi için eylem yaptı

Hakkari’de bu gece saat 22.00 sıralarında toplanan yaklaşık 50-60 kişilik bir grup, geçen pazar gecesi Şemdinli’de baskın yapan PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada iki ateş arasında kalan Osman Ertaş, Necdet Güreli ve amcasının oğlu Tayyar Güreli’nin hayatlarını kaybetmelerinı protesto etti.

Haberin Devamı

Çevre Yolu ve bazı ara sokaklarda bir araya gelen PKK yandaşlarının yollara barikat kurup, slogan atması üzerine polis müdahalede bulundu. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kente bulunması nedeyle geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Hakkari’de polis göstericileri basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Göstericiler ise polise taş ve molotof kokteyli atarak karşlık verdi. Bir ses bombasının da patladığı Hakkari’de olaylar geç saatlere kadar sokak aralarında devam etti.

Geçen pazar gecesi Şemdi’de meydana gelen olaylarda, PKK’lı teröristler 4 ayrı bölgeden poketatar ve uzun namlulu silahlarla güvenlik güçlerine saldırı düzenlemişti. Teröristlerle yaklaşık 2 saat süren çatışmalarda 1 polis ve 1 asker şehit olurken, 3 kişi yaşamını yitirmiş, 6’sı asker 12 kişi de yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ- Serdar KARA/HAKKARİ, (DHA)