Yaşam Hakkari'de vaşak bulundu

Hakkari'de vaşak bulundu

Paylaş
Hakkari'de vaşak bulundu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bitkin halde bir vaşak bulundu. Köylüler tarafından bulunan vaşak, ilk incelemenin ardından van yüzüncü yıl üniversitesi hayvan hastanesi'ne gönderildi

Hakkari'de İran sınırına yakın noktada bitkin halde bir vaşak bulundu.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, İran sınırındaki Armutlu köyü yakınlarında görülen 2 vaşaktan biri köylüler tarafından yakalandı.

Daha sonra Yüksekova Belediyesi'ne getiren vaşağı, veteriner Hekim Kaçan muayene etti.

İlk muayenede vaşakta herhangi bir yara izine rastlanmadığı öğrenildi. Muayene sonrası Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma, Rehabilitasyon, Araştırma ve Uygulama Merkezi ile irtibata geçen Kaçan, vaşağı üstü kapalı plastik bir sepete koyarak yolcu minibüsüyle Van'a gönderdi.

Vaşağın kendisine elleri ve ağzı bağlanmış bir şekilde getirildiğini belirten Kaçan, "Yeterli ekipmanım olmadığı için vaşakta herhangi bir hastalık var mı, yok mu tespit edemedim. Muhtemelen ya çok aç kaldığı ya da hastalıktan bitkin düştüğü için kaçamamıştır" dedi.

Vaşağı yakalayanlardan Seracettin Danış da vaşağı köy yakınında arkadaşları ile dolaşırken fark ettiğini anlatarak, "2 taneydi. Bu yakaladığımız halsiz bir şekildeydi ve kaçamıyordu. Bunu 3 arkadaş kendi imkanlarımızla yaralamadan yakalamayı başardık. Diğeri ise kaçtı" diye konuştu.

Haberin Devamı