Gündem Hakkarililer il kalmak için komisyon kurdu

Hakkarililer il kalmak için komisyon kurdu

Paylaş
Hakkarililer il kalmak için komisyon kurdu

Hakkari'nin il statüsünden çıkarılmasının gündeme gelmesinin ardından, kentte, aralarında sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu 'Hakkari İl Kalsın' komisyonu kuruldu. Komisyon üyeleri esnafı ziyaret ederek, Hakkari'nin statüsünün koruyabilmesi için yapılacaklar hakkıda fikir alışverişinde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Şırnak Cizre'ye, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek' açıklaması Hakkarilileri üzmüş, Yüksekovalıları da sevindirmişti.

Bu açıklamanın ardından aralarında avukat, mühendis ve Esnaf Odası Başkanı İsmail Akboğa'nın da bulunduğu 10 kişiden oluşan komisyon üyeleri, bugün esnafı ziyaret ederek konu ile ilgili neler yapılacağı konusunda fikir alışverişinde bulundu.

'EYLEM PLANI OLUŞTURACAĞIZ'


Komisyon üyeleri adına açıklama yapan Mimar Cemal Erip, 1 haftadır büyük bir üzüntü içersinde olduklarını belirterek, "Biz geçen sene komisyonumuzun öncülüğünde bir mücadele verdik. Bir yere kadar başarılı olduk. Komisyon olarak tekrar yapılabilecek ne varsa, elimizden ne geliyorsa ilimize sahip çıkma, ekmeğimize sahip çıkma adına bir eylem planı oluşturacağız. Bu bizim hakkımız. Biz onurumuzu çiğnetmek istemiyoruz. Ekmeğimizi bırakmak istemiyoruz. Başka memleketlere göç etmek istemiyoruz.


Bizim arkadaşlarımız MHP Genel Başkanı sayın Bahçeli ile görüştüler. Geçen seneki tavrının aynısını sürdürüyor. Sayın Bahçeli Hakkari ve Şırnak'a destek vereceğini söylemiş" dedi.