Yaşam Hakkında yıkım kararı verilen Nurettin Teksan Ortaokulu için veliler ayaklandı!

Hakkında yıkım kararı verilen Nurettin Teksan Ortaokulu için veliler ayaklandı!

Paylaş
Hakkında yıkım kararı verilen Nurettin Teksan Ortaokulu için veliler ayaklandı!

Alınan yıkım kararı nedeniyle İstanbul Kadıköy’deki Nurettin Teksan Ortaokulu öğrencileri, eğitim yılı ortasında evlerine kilometrelerce uzaktaki okullara gönderilecek. Kararı yeni öğrenen veliler ise isyan ediyor

İstanbul Kadıköy’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı inceleme sonucu ilk ve ortaöğretime bağlı bazı okullar için yıkım kararı verildi. Bu okullardan biri de Kadıköy Fenerbahçe Mahallesi’nde yer alan ve bölgenin pilot okullarından biri olan Nurettin Teksan Ortaokulu. 55 yıllık köklü bir okul olan Nurettin Teksan’ın velileri, yıkım kararı nedeniyle öğrencilerin uzak noktadaki başka okullara gönderilmesine karşı çıkıyor. Alınan karara göre, 5 ve 6’ncı sınıfta okuyan Nurettin Teksan Ortaokulu öğrencileri Suadiye’deki Mehmet Karamancı İlkokulu’na, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri ise Bostancı’da Melih İsfendiyar İlkokulu’na gönderilecek.

VELİLER TALEPLERİNİ İLETTİ


Okulun Aralık sonuna kadar boşatılması isteniyor. Veliler, kış günü ve eğitim yılı ortasında çocuklarının başka bir okula gönderilmesini istemiyor. Bunun için de örgütlenen veliler; valilik, Kadıköy İlçe Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere birçok resmi kuruma yazılı ve sözlü başvuruda bulundu. Yıkımın Haziran ayına ertelenmesini isteyen veliler, Başbakanlık İzleme Merkezi (BİMER), Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın iletişim merkezi olan ALO 147’den de taleplerini iletti.


“SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER ETKİLENECEK"


Nurettin Teksan’da 8’inci sınıfta okuyan öğrenci velisi Koray Atay, “Yıkım ilgili bilgi velilere aniden söylendi. İki hafta sonra okulu boşaltıyoruz. Veliler zor durumda. 8’inci sınıf öğrencileri en zor dönemden geçen öğrenciler. Yeni liseye geçiş sistemine adapte olmayan başlayan 8’inci sınıf öğrencileri, şimdi de okulun değişmesinden etkilenecek. Okula yakın olmak ve çocuğumu servise vermemek için özellikle Fenerbahçe’ye taşındım. Şimdi de Bostancı’da bir okula çocukların gönderileceği söylendi” dedi.


“TORUNUMU İMAM HATİPE VERMEK İSTEMİYORUM"


Torununu evlerine yürüme mesafesindeki Nurettin Teksan Ortaokulu’na her gün kendisi bırakan babaanne Ülker Ünlü de yıkım kararının haziran ayına ertelenmesini istiyor. 6’ncı sınıfta okuyan torununun Suadiye ya da Bostancı’da bir okula gitmesine karşı olduğunu belirten Ülker Ünlü, “Okul yıkıldıktan sonra yerine imam hatip yapılacağını duydum. İmam hatipte torunumu okutmak istemiyorum” dedi.

“HEPİMİZİN DÜZENİ BOZULACAK"


Çocuğu 8’inci sınıfta okuyan diğer bir veli Kader Poslu, yıkımın Haziran ayına ertelenmesi için yoğun çaba sarf etmiş. Veli Poslu, okulun yeniden yapım ihalesinin Ağustos 2017’de yapılmasına rağmen, kendilerinin konuyla ilgili yeni bilgi sahibi olduğunu söyledi. Yıkım kararına itirazları olmadığını ifade eden Poslu, “Benim oğlum yürüyerek okula gidiyor. Hepimizin düzeni bozulacak. Çocuğumu servise vermek zorunda kalacağım. Marmara depremi 18 yıl önce oldu, geçen hafta olmadı. 18 yıldır bekleniyor, Haziran ayına kadar da beklenebilir. Burası iki katlı, küçük ve bahçesi geniş olan bir okul” dedi. Öğrencilerin gönderileceği Mehmet Karamancı ve Melih İsfendiyar İlkokulu öğrenci velilerinin de Nurettin Teksan’ın öğrencilerini istemediğini kaydeden Poslu, bu velilerin de itiraz için resmi kurumlara başvurduğunu söyledi. İlkokul ile ortaokulu Milli Eğitim’in ayırdığını belirten Poslu, “Şu anda ortaokulda okuyan çocuklarımızı ilkokul binalarına koydukları için ilkokul velisi istemiyor. Yer de yok, okulların kapasitesi yetersiz” dedi.

“ÇOCUKLAR KURSA GİDEMEYECEK"


Meri Kıvançeriş’in ise Nurettin Teksan’da 5 ve 7’nci sınıfta okuyan iki çocuğu var. Alınan karara göre de iki çocuğu farklı okullara gidecek. Bunun kendileri için en büyük sıkıntı olduğunu belirten Kıvançeriş, 5’inci sınıfa giden çocuğunun yeni okula alıştığını vurguladı. Çocukların gönderildiği okulların evlere çok uzak olduğunu ifade eden Kıvançeriş, “Çocuklarımız da o okullara gitmek istemiyor. Aralık ayı bu işin olacağı zaman mı? Çevremizde kapasite olarak uygun olan birçok okul varken, çocuklar neden uzak yerdeki okullara gönderiliyor? Çocuklar okuldan çıktıktan sonra okulun yakınındaki bale, müzik ve spor kurslarına gidiyor. Uzak yerdeki bir okula gittikleri zaman sanatsal ve sportif aktivitelerden geri kalacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı