Spor 'Haksız' penaltıyı taca atan o takım şampiyonluk turu attı

'Haksız' penaltıyı taca atan o takım şampiyonluk turu attı

Paylaş
'Haksız' penaltıyı taca atan o takım şampiyonluk turu attı

İstanbul 15 yaş altı Amatör Futbol Ligi 9'uncu grubunda geçen hafta yenik durumda olmalarına rağmen kendilerine verilen penaltıyı taca atarak şampiyonluk turunu riske sokan Avcılar Belediyespor, Türk Telekomspor'u 4-1 yenerek mutlu sona ulaştı

Haksız olduğunu düşündükleri pozisyona rakip futbolcularla birlikte itirazları kabul edilmeyen Avcılar ekibinin futbolcuları altyapı antrenörleri Altuğ Canhoroz ile Cenk Balkan'ın da onayı ile penaltı atışını taca gönderdi. Belediyespor, 70 dakikalık maçı son dakikada bulduğu golle 1-1 berabere kapatırken şampiyonluğu riske attı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yıkmayı planladığı için elektrikleri kesilen ve Avcılar Belediyesi'nin stat dışından taktırdığı 3 lamba ile aydınlatmaya çalıştığı Turgut Özal Stadyumu'ndaki loş ışık altında çalışan Avcılar Belediyespor'un genç futbolcuları bu sabah son maçlarına çıktı.

"ŞAMPİYONLUK İÇİN DEĞİL, DÜRÜST OYUN İÇİN SAHADAYIZ"


Ligdeki 14'üncü maçı Firüzköy'deki Avcılar Belediyesi Spor Kompleksi'ndeki Türk Telekomspor'la oynayan sarı-siyahlı ekip, maça 'Şampiyonluk için değil, dürüst oyun için sahadayız' pankartı ile çıktı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, sahaya inerek kutladığı genç futbolcuları alkışladı ve maçı taraftarlarla birlikte tribünden izledi.

Avcılar ekibi henüz 2'nci dakikada kalesinde gördüğü golle 1-0 yenik duruma düştü. Ancak, takım kaptanı Kadir 14. dakikada skoru eşitledi. Ev sahibi Avcılar Belediyesor 16'ncı dakikada Erman'ın penaltı golüyle 2-1 öne geçti. Avcılar Belediyespor, Samet'in 51 ve 59'uncu dakikada Furkan Hancı'nın attığı gollerle maçı 4-1 kazandı. Avcılar Beyediyespor puanını 35'e çıkararak şampiyonluğunu ilan etti. Avcılar ekibi, önümüzdeki günlerde tarihi belirlenecek İl Şampiyonluğu karşılaşmalarına çıkacak.

İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul (DHA)

Haberin Devamı