Magazin Hale Soygazi, Seda Sayan’ı savcıya şikayet etti

Hale Soygazi, Seda Sayan’ı savcıya şikayet etti

Paylaş
Hale Soygazi, Seda Sayan’ı savcıya şikayet etti

Hale Soygazi Seda Sayan ve Uğur Arslan'ın programında Murat Şar adlı şahısın annesi olarak gösterildi. Hale Soygazi programda kendisi için terk eden anne imajı çizen Seda Sayan'a suç duyurusunda bulunmak üzere bugün savcılığa gitti

Hale Soygazi'nin basın danışmanı Bircan Usallı Silan dün şöyle bir açıklama yaptı:

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Hale Soygazi'nin hakkında son günlerde yapılan programda, sanatçımız işaret edilerek şüphe yaratılmıştır.

Saldırı boyutuna varan bu kampanya devam ettiği için ve sanatçının ailesinin de isminin kullanılmasından dolayı; Hale Soygazi, bugün (4 Ekim Çarşamba) saat 11:30'da avukatıyla birlikte suç duyurusunda bulunacak ve yasal süreç başlatılacaktır.

Adliye çıkışında basın açıklaması yapılacaktır.
Yer: Çağlayan Adliyesi C Kapısı
Saat:11:30
Tarih: 4.10.2017 Çarşamba



Hale Soygazi bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giderek savcılığa suç duyurusunda bulundu ve çıkışta şu açıklamaları yaptı:

"Her türlü yalan, her türlü hakaret, her türlü tehdit acımasızca söylenmekte. O programda bir bey var. Soyadını bile hatırlamıyorum. Mehmet Bey var. O Mehmet bey benim ailemin adını, babamın adını, soyadını, dolayısıyla beni ima etti. Bu kayıp anne benmişim. Ve tehditleri de; kapıma dayanacakmış. Kapımda yatacakmış. Daha bir sürü hakaret. Tabi ki bu suç. Bu suç duyurusunda onun için bulunduk. Ama ayrıca program ve programın yetkilileri hakkında şu anda avukatlarım araştırma yapıyorlar ve tazminat davası açacağız onlara da.


'DNA TESTİNE DAVET EDİYORUZ'


Oraya 43 yaşında bir insan koymuşlar. Yazık günah değil mi ona. İki tane çocuğu var. Ve annesini 43 yıldır arıyormuş. Niye mahkemeye gitmemiş. Niye dava açmamış. Niye DNA testi kanıtına yönelmemişler? Şimdi açacağımız davada biz DNA testine onu davet ediyoruz. O gelecek. O zaman ne yapacaklar. ’Ay! Pardon yanılmışız" mı diyecekler. O adama buradan sesleniyorum. Mağdur olma, mağrur ol. Biraz gurur herkese lazım. Biraz onur herkese lazım. Bizim adımızı kullanıp, kirletip çamurlatıyorlar. Bir de hayatını kaybetmiş insanlara hakaret ediyorlar... Bu insanların geride bıraktıkları aileleri var. Bunu da mı düşünmüyorlar. Baba o diyorlar. Bu kadar atılmaz. Reyting uğruna, bu kadar atılmaz. Bu programın reytingi çok düşük fakat, benim sayemde bizim sırtımızdan reyting yükseltti. Bu dava vesile olur belki de bu programların iç yüzü ortaya çıkar. Bunların ne kadar yalan dolanla dolu olduğu ortaya çıkar. Halk inanmasın. Halkı zehirliyorlar. Yazık değil mi bu halka."


NE OLMUŞTU?


Geçen hafta Seda Sayan ve partneri Uğur Arslan'ın Artık Susma adlı programında ortaya inanılmaz bir iddia ortaya atıldı.

Programda Edremitli Murat Şar, bir günlükken evlatlık verildiğini, annesinin Türk sinemasının dev isimlerinden biri olduğunu, bu yıldız ismin ‘Türkiye Güzeli’ seçildiğini, fotomodellik ve oyunculuk yaptığını ileri sürdü. Doğumun ise Alibeyköy’de gerçekleştiğini iddia etti. İddiaları Mehmet Yüzüak araştırma yaptığını söyleyerek destekledi.

Bu mevzu programda 3 gündür saatlerce tartışıldı ve bir dayanak olmamasına rağmen gündeme gelmeye devam ederek Yeşilçam sanatçılarını zan altında bıraktı.



Hale Soygazi bu iddialara karşı olan sessizliğini bozarak dün Hürriyet'e konuştu. İşte Hale Soygazi'nin açıklaması...


'YAPILAN SEVİYESİZLİKTİR'


“Aslı astarı olmadığı için ciddiye bile almamıştım. Ama reyting adına yapılan seviyesizliği şiddetle kınıyorum. İnternet sayfalarında ‘Acaba bu kişi Hale Soygazi mi?’ sorusuyla şüphe yaratıyorlar. Saldırı boyutuna varan bu kampanya sürerse yasal süreci başlatacağım.”

KANITI ROL ALDIĞI FİLMLER


Diğer yandan Hale Soygazi’nin filmografisi de Murat Şar adlı şahsın annesi olma ihtimalini ortadan kaldırıyor. Çünkü 1974 Nisan doğumlu Murat Şar’a hamile olması gereken 1973-1974 yıllarında, oyuncunun “Vurun Kahpeye”, “Tatlım”, “Oh Olsun”, “Bataklık Bülbülü”, “Unutma Beni”, “Mirasyediler” gibi ses getiren projeler dahil tam 18 filmde rol aldığı biliniyor.


'40 YIL ÖNCE KALEME ALINMIŞ MEKTUPLAR VAR'


Hale Soygazi'nin Hürriyet'e yaptığı açıklamanın ardından programda bir iddia daha ortaya atıldı.

Programa telefonla bağlanan Serpil isimli bir kadının iddiası ise şöyle: 40 yıl önce kaleme alınmış mektuplar var. Biz yatak odasını ikinci el aldık ve o mektuplar da bize geçti. Hatta mektupları bulunca demiştik ki bir şey olursa ileride kullanırız. Mektupta gayrı meşhur bir çocuğunun olduğu ve çocuğun babasına benzediği yazıyordu.

İşte canlı yayında ekranlara getirilen o iddialar:




Hale Soygazi'den Seda Sayan'a Murat Şar isyanı

Haberin Devamı