Gündem Halep'in sesini dünyaya duyuran Bana Alabed, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda

Halep'in sesini dünyaya duyuran Bana Alabed, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda

Paylaş
Halep'in sesini dünyaya duyuran Bana Alabed, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, sosyal medya üzerinden Halep'in durumunu dünyaya duyuran Bana Alabed ve ailesini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti

Doğu Halep’in Katırcı mahallesinde yaşayan Bana ve İngilizce öğretmeni annesi Fatma, 3 ay önce Twitter’da açtıkları hesapla dünyaya, katliamın sona ermesi için harekete geçme çağrısı yapıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, sosyal medya üzerinden Halep'in durumunu dünyaya duyuran Bana Alabed ve ailesini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.



Görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan "Halepli kızımız Bana ve ailesi Külliye'yi ziyaret ederek bizleri mutlu etti. Türkiye her zaman Suriyeli kardeşlerinin yanında olacak." mesajını Twitter adresinden paylaştı.

SESİNİ DÜNYA DUYDU


Halep’teki katliamı dünyaya sosyal medya üzerinden duyuran 7 yaşındaki Bana,"Orada hep bombardıman vardı. Evimiz vuruldu ve enkazın altından çıktık. Kimse bizimle ilgilenmiyordu." ifadelerini kullanmıştı.


ANNESİ, ÇAVUŞOĞLU'NA MESAJ ATMIŞTI


Anne Fatma, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na mesaj atarak yardım çağrısı yapmış, Çavuşoğlu da yanıtında kuşatmadaki diğer sivillerle birlikte Bana’nın ailesini güvenli şekilde kurtarma sözü vermişti.



Anne ve kızın yaklaşık 320 bin takipçisi bulunuyor.

İşe Bana'nın Halep'ten paylaştığı o mesajlardan bazıları: