Gündem Haliç'teki kaza trafiği felç etti

Haliç'teki kaza trafiği felç etti

Paylaş
Haliç'teki kaza trafiği felç etti

Haliç'teki kaza trafiği felç etti

Haliç Köprüsü’nde otomobil sürücüsünün bir TIR'a çarpması sonucu meydana gelen kaza, trafiği felç etti. Hurdaya dönen otomobilden dışarı fırlayan sürücü, ağır yaralandı. Kaza nedeniyle, Ekonomik İşbirliği Toplantısı için İstanbul’a gelen yabancı devlet adamlarının güzergahı uzun süre trafiğe kapandı.

Haberin Devamı

Kaza, O-1 Otoyolu Haliç Köprüsü’nde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Edirnekapı yönünden Mecidiyeköy yönüne seyir halinde olan 34 ZP 4404 plakalı otomobilin sürücüsü, Yaşar Güler’in kullandığı 34 KD 801 plakalı TIR’ı geçmek isterken yandan çarptı. Yolda savrullan otomobil bariyerlerle TIR’ın arasına sıkışarak sürüklendi. Bir ara sağ taraftan TIR’ın altına giren otomobilde bulunan sürücü, kazanın etkisiyle dışarı fırladı. TIR sürücüsü Güler, durmak için ani fren yapınca, altında kalan otomobilin de etkisiyle ters döndü. Halkalı gümrüğünden gelen TIR’ın dorsesindeki yük yola saçıldı.

Kazada ağır yaralanan otomobil sürücüsü olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ana güzergahlardan olan Haliç Köprüsü’ndeki kaza nedeniyle Avrupa Yakası’ndaki bir çok yolda trafik felç oldu. Ekonomik İş Birliği Toplantısı için İstanbul’a gelen yabancı devlet adamlarının güzergahı da uzun süre trafiğe kapandı. Trafik polisleri Haliç Köprüsü’ne girmek isteyen araçları başka yollara yönlendirirken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yola dökülen akaryakıtı yıkadı.

Haberin Devamı

SÜRÜCÜ HASTANEYE KALDIRILDI

Otomobil sürücüsü 53 yaşındaki Ömer Uğurlu, Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL, (DHA)