Türkiye (Son Dakika) Halk otobüsünde ’Çocuğum hasta’ diye ağlayarak yolcuları dolandırdı

Halk otobüsünde ’Çocuğum hasta’ diye ağlayarak yolcuları dolandırdı

Paylaş
Halk otobüsünde ’Çocuğum hasta’ diye ağlayarak yolcuları dolandırdı

İzmit'te, halk otobüsünde cep telefonuyla görüşürken, herkesin duyacağı şekilde çocuğu hastaymış gibi konuşmalar yapan kişiye, şoförün çağrısı üzerine otobüste yardım toplandı. Yolcuların denkleştirdiği 480 lirayı aldıktan teşekkür edip bir de helallik isteyen adamın dolandırıcı olduğu sonradan ortaya çıktı. Tabi o çoktan inip gitmişti...

İzmit'te önceki gün, Umuttepe seferini yapan halk otobüsünde yaşanan bir dolandırıcılık olayı, aracın güvenlik kameralarına yansıdı. Yanında, ağzında maske olan bir çocuk bulunan ve cep telefonuyla herkesin duyacağı şekilde bir görüşme yapan kişi, çocuğunun hasta olduğu söylerken ağlamaya başladı. Halk otobüsü şoförü, telefonla konuşan kişinin ağlaması karşısında yolculara seslenerek, yardımcı olunmasını istedi.

PARALARI ALDI, BİR DE HELALLİK İSTEDİ!


Yolcular bir anda elden ele para topladı. Toplanan 480 lira ağlayan kişiye verildi. Ayağa kalkıp teşekkür eden kişi yolculardan haklarını helal etmelerini istedi. Yolcular da ’Helal olsun’ diyerek cevap verdi. Otobüste yolcuların ve sürücünün hassasiyeti sosyal medyada yer alırken, kimileri sürücüyü ve yolcuları takdir ederken, kimileri ise para verilen kişinin dolandırıcı olduğunu iddia etti.

'DOLANDIRICILIKTA ENDER RASTLANAN BİR DURUM'


Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Mustafa Kurt otobüsteki kişinin dolandırıcı olduğunu söyledi. Vatandaşların duygularını kullanan kişilerin para topladığını belirten Mustafa Kurt, "Dolandırıcılıkta ender rastlanan bir olaya tanık olduk. 16 Ocak Pazartesi günü 53 numaralı hattımızda bir vatandaş otobüse biniyor. Yanında çocuğuyla birlikte ve çocuğunun ağzında maske var. Otobüs dolduktan sonra telefonla biriyle görüşüyor ve başlıyor ağlamaya. Ağlayınca burada mağdur olduğunu ve çocuğunun hasta olduğunu belirtiyor. Bu sefer tabi buna dayanamayan bizim şoför esnaf arkadaşımız iyi niyetle bu arkadaşımıza yardım niyetiyle yolculardan para topluyor ve kendisine veriliyor.


KALABALIK HATLARA BİNEREK DUYGU SÖMÜRÜYORLAR


Biz araştırma yaptık. Bu kişi veya bu kişilerin kalabalık hatlara binerek aynı yöntemi kullanarak dolandırıcılık yaptığını tespit ettik. Türk insanında merhamet duygusundan dolayı arkadaşlarımız sadece yardım amaçlı destek oldular ama bunun dolandırıcı olduğu görüldü. Diğer şoför arkadaşlarımızı uyarıyoruz, bu gibi yöntemlere asla müsaade edilmesin. Yolculuk yapan vatandaşlarımız da bu konuda duyarlı olsunlar. Çünkü gördük ki bu dolandırıcılıkta son ve güzel bir sistem. İnsanların duyguları ile oynayabiliyorlar. Dikkatli olmaları yönünde uyarmak istiyorum" dedi.

Ergün AYAZ - Faruk KIYAK / İZMİT (Kocaeli), (DHA)

Haberin Devamı