Ekonomi Halk plajları geliyor

Halk plajları geliyor

Paylaş
Halk plajları geliyor

Bakan Ersoy, Ramazan Bayramı tatilinin tatilcileri maksimum seviyede faydalandırmak için erken açıklandığını belirtti, ilk halk plajının Bodrum ve Çeşme'de bayramdan önce hizmete alınacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, geçtiğimiz yıl vatandaşlara özellikle Bodrum, Çeşme ve Antalya gibi popüler tatil beldelerinde belli sayıda halk plajı sözü vermişti. Bu sözünü hatırlatan Bakan Ersoy, “İlk halk plajını Bodrum’da ve Çeşme’de bayramdan önce hizmete almış olacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından işletilecek bu plajlar, kâr amaçlı olmadığı için çok makul fiyatlarla hizmet verecekler” dedi.

Haberin Devamı

SEZONA İYİ BAŞLANGIÇ

Bakan Ersoy, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına ilişkin de konuştu. Turizm merkezlerinin sezona daha iyi bir başlangıç yapacağını belirten Ersoy, “Kabinede bu konuyu özellikle tartıştık. Cumhurbaşkanımızdan da rica ettik. Cumhurbaşkanımız takdirde bulundu ve tatil ilan edildi. Arife günü pazartesiye denk geliyor. Cuma ile birleştirildiğinde tatil 9 gün oluyor. Bunu erken açıklamamızın nedeni, tatile çıkacakların planlarını önceden yapabilmeleri ve turizmcilerin de bu işten faydalanmalarını sağlamak” diye konuştu.

3 MİLYAR LİRALIK GELİR BEKLENTİSİ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, 9 güne çıkarılan Ramazan Bayramı tatilinde 2 milyon kişinin seyahat etmesinin ve 3 milyar liralık ekonomik hacim sağlanmasının beklendiğini söyledi. Bağlıkaya, seyahat acentelerinden 5 gece 6 gün ya da 6 gece 7 günlük paketlerin ilgi gördüğü yönünde bilgi aldıklarını aktararak, Kuşadası, Bodrum, Didim, Marmaris, Fethiye, Antalya ve Alanya’nın yanı sıra KKTC’nin vizesiz Balkan ülkeleri turlarının tercih edildiğini bildirdi

Haberin Devamı