Siyaset 'Halkın içinde olduğumu düşünürdüm'
Paylaş
'Halkın içinde olduğumu düşünürdüm'

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu bugün son görüşmelerini sivil toplum örgütleriyle yaptılar. Heyet daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundular

Toplantıda söz alan Hülya Koçyiğit, kendisinin ülkede nereye gitse hep ilgi gördüğünü, alkışlandığını söyleyerek, "Hep halkın içinde olduğumu düşünürdüm. Ama bu çalışma halkı çok daha yakından, derinden anlamama katkıda bulundu. Bu süreçte bir çok insan hikayeleri ile karşılaştım. Gerçekten hakkı verilmemiş, hakkını ararken ne yazık ki işkenceye uğramış şu yada bu şekilde ötekileştirilmiş insanların olduğunu gördüm" dedi.

Koçyiğit ayrıca toplumun giderek bu süreç içerisinde belki bu son 30 yılda ayrıştığını, birbirinden koptuğunu, diyalog kuramadığını tespit ettiklerini de sözlerine ekledi.

SANCAR: SÜRECİN UZATILMASINA GEREK YOK


Heyette yer alan Mithat Sancar, bir soru üzerine görev yapacakları sürenin sonuna yaklaştıklarını, gitmedikleri 2-3 ilin bulunduğunu, oralara da gidip raporlarını yazacaklarını söyledi. Marmara Heyeti olarak, sürenin uzatılacağını sanmadıklarını, arzu da etmediklerini ifade Sancar, sürenin yeterli olduğunu, bu tür çalışmaların sürecinin uzatılması halinde veriminin de işlevinin de törpüleneceğini vurguladı.

DHA

Haberin Devamı