Gündem Hamamda inanılmaz olay: 1 ölü

Hamamda inanılmaz olay: 1 ölü

Paylaş
Hamamda inanılmaz olay: 1 ölü

50 kadın ve çocuğun yıkandığı hamamda 'hamam otu' olarak da bilinen bir otun kokusuyla 20 kadın zehirlendi. 1 kadın öldü

Bayburt’ta, 50 dolayında kadın ve çocuğun bulunduğu bir hamamda, hamamotu olarak da bilinen, vücuttaki tüyleri dökmek için kullanılan zırnık otundan 20 kadın zehirlendi. Zehirlenenler hastaneye kaldırılırken, Bayburt Valiliği olayla ilgili soruşturma başlattı.

1 KADIN CAN VERDİ

Kadınlardan durumu ağır olan Hanife Şık kurtarılamazken, zehirlenen 19 kadından 6’sı daha donanımlı hastanelere sevk edildi.

Olay, Çarşı Hamamı’nda meydana geldi. Hamamda yıkanan 20 kadın, bir süre sonra fenalaşarak baygınlık geçirdi. Hamamdaki görevlilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Bayburt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kadınlardan Hanife Şık tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

'KOKUDAN SONRA ZEHİRLENDİK'

Bayburt Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Hamamda yıkanırken zehirlenen kadınlardan Zeliha Keleş, hamamın oldukça sıcak olduğunu belirterek, “Başka bir şey yoktu. Daha sonra bir koku oldu, kokudan sonra zehirlendik. Daha sonra dışarıya çıktık. Çıktıktan sonra ayran, limonata içtik. İçeride sadece koku oldu, o da hamam otu kokusuydu” dedi. (AA)


Hamam otu...