Dünya Hamas 25. yaşını kutluyor

Hamas 25. yaşını kutluyor

Paylaş
Hamas 25. yaşını kutluyor

Hamas, 25. kuruluş yıldönümünü Gazze'de düzenlenen büyük bir törenle kutluyor. Meşal, İsrail'e karşı yürüttükleri mücadeleyi, ''Yahudi oldukları için değil, siyonist oldukları için savaşıyoruz'' sözleriyle tanımladı

Gazze'nin sokak ve meydanları bayraklarla süslenirken kutlamalara katılmak isteyen on binlerce Filistinli Gazze'nin batısındaki El-Ketibe Meydanı'na akın etti.

Meydana Hamas tarafından üretilen ve İsrail'e yönelik saldırılarda kullanılan M75 tipi roketin büyük boyuttaki bir maketi yerleştirildi.

Platformun arkasına ise geçen ay İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları komutanı Ahmed Caberi'nin posterine yer verildi.

Kutlamalar sırasında farklı ülkelerden gelen Arap ses sanatçıları marşlar okurken, meydanları dolduran kalabalıklar da attıkları sloganlarla Hamas'a destek verdiler.

Meşal, Gazzelilere seslendi

Gazze'nin batısındaki 'Ketibe' meydanında toplanan ve sayıları yarım milyonu bulduğu belirtilen kalabalıklara hitaben bir konuşma yapan Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Filistin topraklarındaki işgalin meşruiyetini, dolayısıyla İsrail'i asla tanımayacaklarını vurguladı. Meşal, Arap ülkelerine de Filistin direnişine silah ve mal yardımında bulunmaya çağırdı.

İsrail'e karşı yürüttükleri mücadeleyi, ''Yahudi oldukları için değil, siyonist oldukları için savaşıyoruz'' sözleriyle tanımlayan Meşal, topraklarına saldırana cevap verdiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Meşal, Filistin topraklarının özgürleştirilmesinde kararlı olduklarını ve ''bir karışından'' dahi taviz vermeyeceklerini vurguladı.

İsrail'in çöküşü başlayacak


Kutlamalar kapsamında Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'den hemen önce söz alan Heniye, son saldırının ''siyonizmin'' çöküşünü hazırladığını belirterek, ''Filistin ile Arap topraklarında yayılamayacaklar ve çöküşleri başlayacak'' diye konuştu.

>> Meşal, Gazze'de secdeye kapandı