Hamburger hilelerini biliyorsanız restoranda yediğiniz hamburgerden daha lezzetlisini evde yapabilirsiniz. Oldukça basit görünen hamburger yapımı belki de basit görüldüğü için restorandaki kadar lezzetlisini evde yapamıyoruz. Evde hamburger yapmanın en büyük sırrı köftesi. Köfteyi hazır almak yerine kendiniz kıymayla yapmanız hamburgere artı lezzet katacaktır. En önemli konu ise hamburger köftesini ızgarada ya da tavada pişirmeden önce etin oda sıcaklığına gelmesi çok önemli. Hazır hamburger köftesi almak size zamandan tasarruf sağlarken aslında hamburgerin lezzetini bozan en önemli faktörlerden. Hamburger köftesi yaparken çok yağlı veya yağsız et tercih etmek yapılan hatalardan birisidir. Kıyma %30 oranında yağlı olmalı ve iyice yoğrulmalıdır. Hamburger köftesi yaparken birçok kişi kıymayı tutsun diye yumurta veya ekmek kırıntısı kullanıyor. Hamburger köftesinde bu da yapılan hatalardan birisidir. Bağlayıcı bir malzeme kullanmanıza gerek yok.Baharatlar konusunda çekingen davranmak da hamburger köftesinin lezzetini bozan hatalardan biri. İstediğiniz baharattan bol miktarda koyun. Köfte hamburgeri yaparken sofra tuzu kullanmak yerine kaya tuzu kullanmayı deneyin. Aradaki lezzet farkını hemen fark edeceksiniz. Köfteleri şekillendirirken unutulmaması gereken en önemli nokta, eti pişirince hacmini kaybedeceği. Bu nedenle çiğ iken normal gelen boyut pişince oldukça ufak gözükecek. Hamburger köftesini pişirirken köftenin üzerine bastırmayın. Köftenin üzerine bastırmanız demek içerisinde bulunan malzemelerin suyunu salması demektir. Hamburger yaparken kullandığınız et kadar kullanılan ekmekte büyük önem taşıyor. Hamburger ekmeği seçerken yumuşak ve içi hamurlu ekmekler en doğru tercih. Ekmek içinde malzemeleri birleştirirken yapılan hatalardan biri ise ekmeğin üstüne direkt köfteyi koymak. Ne olursa olsun önce marul sonra köfte koyulmalı. Hamburgeri yaparken canınızın istediği her şeyden kullanmakta yapılan hatalardan birisi. Bol malzemeli hamburger karışık kumpire benzer.