Türkiye (Son Dakika) Hamile kadın halı asarken akıma kapıldı

Hamile kadın halı asarken akıma kapıldı

Paylaş
Hamile kadın halı asarken akıma kapıldı

Bursa'da, evinin terasında yıkadığı halıyı asmak isterken elektrik akımına kapılan 6 aylık hamile 32 yaşındaki Gülay Tok ağır yaralı olarak hastanaye kaldırıldı

Gülay Tok yapılan tüm müdahaleye karşın yaşamını yitirirken, operasyonla alınan kız bebeği yaşatmak için doktorlar seferber oldu.

Olay, bugün öğlen saatlerinde merkez Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi 2’nci Hikmet Sokak’ta meydana geldi. Eşi Aydın Tok bir fabrikada işçi olarak çalışan 2 erkek çocuk annesi Gülay Tok, kız çocuk özlemiyle 6 ay önce üçüncü kez hamile kaldı.

2 ay önce gittiği doktorunun "Kızın olacak" haberiyle büyük sevinç yaşayan genç kadın, bugün evinin terasında halılarını yıkadı. Ardından halıları asmak isterken terasın hemen yanından geçen elektrik tellerine dokununca akıma kapılan Gülay Tok, ağır yaralandı.

Yakınları tarafından Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Gülay Tok’un yaşama döndürülmesi için doktor büyük çaba harcadı. Doktorlar, sağlık durumu çok ağır olan Tok’un kaybedilme ihtimalinin artması üzerine aileden izin alarak karnındaki 500 gram ağırlığındaki kız bebeği sezaryenle aldı. Ancak Gülay Tok, 45 dakika süren çabaların ardından yaşama veda etti.

Dünyaya gelen ve hayati tehlikesi bulunan henüz adı konulmayan kız bebeği Yenidoğan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. İki kez nabzı düşen bebek daha sonra daha donanımlı olduğu gerekçesiyle özel bir hastaneye sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan bebeğin yaşama tutunması için doktorlar seferber oldu.

Acı haberle yıkılan aile fertleri, sinir krizi geçirirken Bursa Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

BEBEĞİN SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR


Bursa’da, elektrik akımına kapılan ve yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan 32 yaşındaki Gülay Tok’un operasyonla alınan 6 aylık bebeğinin sağlık durumu iyiye gidiyor.

Çekirge Devlet Hastanesi Yenidoğan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde iki kez nabzı düşen ve daha donanımlı olduğu için özel bir hastaneye kaldırılan henüz ismi konulmamış kız bebeğin sağlık durumunun her geçen saat iyiye gittiği öğrenildi. Doktorların yaşama tutunması için büyük çaba sarf ettiği 6 aylık bebeğin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

TERASTAN MERDİVEN UZATIRKEN AKIMA KAPILDI

Elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Gülay Tok’un ölümüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Genç kadının terastan halı yıkarken, komşusunun istediği seyyar metal merdiveni aşağıya uzatırken elektrik tellerine dokunması sonucu akıma kapıldığı bildirildi. Gülay Tok’un cenazesi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Bülent CİVANOĞLU- Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA)

Haberin Devamı