Beden Sağlığı Hamile kadınlar dikkat!

Hamile kadınlar dikkat!

Paylaş
Hamile kadınlar dikkat!

Hamile kadınların teflon tava, makyaj, havalandırma ve perdelere dikkat etmesi gerektiği belirtildi. İngiliz yetkililer hamile kadınların izlemesi gereken kuralları listeledi

İngiltere Royal Collage Kadın Doğum ve Jinekoloji Bölümü uzmanları bir klavuz hazırlayarak hamile kadınların izlemesi gereken kuralları listeledi.bebek için risk oluşturacak durumlara dikkat çeken uzmanlar yeni anne olacaklara tavsiyelerde bulundu. Uzmanlar bu listenin uygulanması durumunda olası zararların minimuma indirileceğini belirtti.

Leeds Üniversitesi'nden Alastair Hay su ve soluduğumuz oksijen dahil maruz kaldığımız çoğu şeyin kimyasal içerdiğine dikkat çekerek bu gibi şeylerden uzak kalınabileceğini belirtti.

İşte uzmanların hamile kadınlar için uzak durmasını istediği bazı şeyler:

Yapışmaz tava:
Uzmanlar su, yağ ve lekelere dirençli bu tavaların bebeklerin gelişimine olumsuz etki yapabileceğini kaydetti.

Ev işleri: Ev işler belki bazı uzmanlar tarafından egzerszi açısından önerilebilir. Ama uzmanlar ev temizlemek için kullanılan temizlik maddelerinin içerdiği kimyasallar nedeniyle bundan uzak durulmasını tavsiye ediyor.

Yeni otomobil: Uzmanlar yeni otomobillerin kokusunun bebeklere zarar verebileceğini ileri sürüyor.

Uzmanlar bunun yanında leke tutmauan halı ve döşemelerin bebek için zararlı olabileceği uyarısı yapıyor. Bu gibi ev eşyalarının tıpkı teflon tavalar gibi kimyasal içerdiği belirtiliyor.

Yiyecek paketleri, boya kokusu, makyaj malzemeleri ve ağrıkesiciler de hamile kadınların bebekleri için risk oluşturabilir.

Haberin Devamı