Sağlık Hamile kalmak istiyorsanız

Hamile kalmak istiyorsanız

Paylaş
Hamile kalmak istiyorsanız

Yumurtlama döneminde, spermle yumurtayı bir araya getirmek çok da kolay değil, bunun için yapılması gerekenler ise basit!

İŞTE UZMANLARDAN ÖNERİLER
Düzenli seks yapın: Normal şartlarda sperm vücudunuzda beş gün canlı kalabiliyor. Düzenli seks hayatı tam yumurtlama döneminizde spermlerle yumurtanızı bir araya getirme şansınız artıracak.

Kafeini kesin: Araştırmalar kafeinin gebe kalma ihtimalini yarı yarıya düşürdüğünü gösteriyor. Yarım fincandan fazla kahve tüketmeyin.

Eşinizi serin tutun: Erkeğin yumurtalıkları etrafındaki ısı spermler için problem yaratıyor. Bu sebeple eşinizden bol, vücuduna oturmayan, pamuklu iç çamaşırı giymesini rica edin.

Diyeti bırakın: Ohio Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre; kadınlar kalori alımını düşürdüklerinde, üreme hormonlarındaki seviye de aynı şekilde düşüyor.

C Vitamini: C Vitamini sperm kalitesini arttıracak ve hamile kalmanıza yardımcı olacak.

İçki ve sigarayı bırakın: İçki ve sigara hem kadın hem de erkekte üreme organlarını direkt etkiliyor. Özellikle sigara erkeklerde sperm sayısını düşürür. Aşırı alkol alımı da sperm yapısını bozmaktadır.

Ağrı kesici kullanmayın: Birtakım ağrı kesiciler yumurtlama döneminde kadın vücudundaki prostaglandin hormonu baskılanır. Oysa sizin bu hormona ihtiyacınız var çünkü bu hormon sayesinde yumurtanız fallop tüpüne düşer.

Haberin Devamı