Ekonomi Hamile memur nöbet tutmayacak

Hamile memur nöbet tutmayacak

Paylaş
Hamile memur nöbet tutmayacak

Devlet memurlarıyla ilgili yasada yapılacak değişiklikle hamile memurlar doğumdan bir yıl sonraya kadar gece nöbeti tutmayacak. Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti yazılmayacak

657 SAYILI YASA DEĞİŞİYOR

Haberin Devamı

Hamile olan memurlar, rapor almaları halinde hamileliğin başından itibaren ve doğumu takip eden bir yıl içinde gece nöbeti tutmayacak. Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan 756 sayılı Devlet Memurları Yasası’nda değişiklik yapılmasını içeren tasarıya göre engelli memurlara ise isteği dışında hiçbir zaman nöbet yazılamayacak. Tasarının disiplin cezalarına yönelik bölümünde şartlar ağırlaşıyor.

BASINA BİLGİ VEREN YANDI

Buna göre yetkili olmadığı halde basına bilgi ya da demeç veren, yetersizliği nedeniyle hedefe ulaşmayı önleyen, emre itiraz eden, amirlerine saygısızlık eden memurlar brüt maaşlarının sekizde biri kadar aylıktan kesme ile cezalandırılacak. Eski yasada bu ceza sadece kınamaydı. Bir memur iki kez aylıktan kesme cezası alınca daire başkanı, genel müdür ve müsteşar olamıyor.

Haberin Devamı

İZİNSİZ ŞEHİR DIŞI YOK

Tasarıda memurların, tatil gününde amirlerinden izin almadan şehir dışına çıkabilmelerine yönelik bir değişiklik öngörülmüyor. Düzenlemeye göre eşi doğum yapan memura verilen 3 günlük babalık izni 10 güne, ölüm halinde beş gün olan izinler ise yedi güne çıkacak. Anne adayı memur için verilen doğum sonrası 8 haftalık ücretli izin annenin doğum sırasında vefatı durumunda babaya verilecek.