Doğum Öncesi Hamilelerde ateş doğumu başlatabilir

Hamilelerde ateş doğumu başlatabilir

Paylaş
Hamilelerde ateş doğumu başlatabilir

Uzmanlar kış mevsiminin ağır ve çetin geçtiği bugünlerde artış gösteren grip vakaları ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Grip ve salgın hastalıklara karşı özellikle hamileleri dikkatli olmaları konusunda uyaran Kadın Doğum Uzmanı Jinekolog Opr. Dr. Özge Piri Mantar, 40 dereceyi geçen ateşin hamilelerde doğum sancısını başlatabileceğini ve bebeği olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Anne adaylarına grip uyarısında bulunan Kadın Doğum Uzmanı Jinekolog Opr. Dr. Özge Piri Mantar, grip belirtileri gösteren hamilelerin mutlaka doktora başvurması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Salgın haberleri hamileleri etkiliyor

Opr. Dr. Özge Piri Mantar, “İçinde bulunduğumuz salgın haberleri bile anne adaylarını tedirgin etmekte. Özellikle gribin adını bile anmak istemeyen birçok anne adayı vardır mutlaka. Atacağı her adımın bebeğini de etkilediğini bilen hamileler için bu durumlarda ne kadar dikkatli olunsa da, gribe yakalanıldığında neler yapılması gerektiği bilinmelidir” şeklinde konuştu.

Hamilelikte ateş bebeği de etkiliyor

Gribin bazı durumlarda bebeği olumsuz etkileyebilecek bir hastalık olduğunu belirten Özge Piri Mantar, “Hamilelikte grip normal koşullarda bebeğe geçmesi beklenen ve bebekte istenmeyen durumlar oluşturan bir hastalık olmamakla birlikte gribin ağır seyrettiği hallerde ateş 40 dereceyi geçerse bebek bundan olumsuz etkilenebilir." dedi.

Haberin Devamı

"Ateş doğum sancılarını başlatabilir"

Hamileliğin son aylarında ateşin doğumun başlamasına neden olabileceği konusunda uyaran Op. Dr. Mantar, "Hamilelerde ateş 40 dereceyi geçerse doğum sancılarının başlamasına neden olabilir. Grip belirtileri oluşan anne adaylarının ilk yapılması gereken hemen doktora başvurmaktır. Genel bir muayene sonrasında doktor belirtileri hafifletmek için çeşitli ilaçlar verebilir. Doktora danışmadan kesinlikle hiçbir ilaç alınmamalıdır. Diğer grip geçiren insanlarda olduğu gibi anne adaylarının da istirahat etmeleri, beslenmelerine ve uyku düzenlerine özen göstermeleri gerekir" ifadelerini kullandı.