Doğum Öncesi Hamilelerin ücretsiz faydalanabileceği 'Uzaktan Gebe Eğitimi' başladı

Hamilelerin ücretsiz faydalanabileceği 'Uzaktan Gebe Eğitimi' başladı

Paylaş
Hamilelerin ücretsiz faydalanabileceği 'Uzaktan Gebe Eğitimi' başladı

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan corona virüs salgınından en çok etkilenenlerden birisi de hamileler oldu. Kontrol süreleri aksayıp doktorlarından yeterli düzeyde bilgi alamayan anne adayları, hamileler için Sağlık Bakanlığı 'Uzaktan Gebe Okulu' programı başlattı. Bu programlarda 'Gebelik Fizyolojisi', 'Gebelikte Beslenme', 'Gebelik Psikolojisi', 'Gebelikte Diyabet' gibi merak edilen tüm konuların cevapları uzmanlar tarafından çekilen videolar ile verilecek.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler bünyesinde bulunan gebe okulları, gebe adayı/yakınlarına doğum öncesi, doğuma hazırlık, doğum ve doğum sonrası döneme ilişkin eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuyor.

Haberin Devamı

Gebelerin yüzde 98 oranında memnun olduğu bu okulların eğitimine katılamayanlar için başlatılan uzaktan eğitim programı, tüm gebelerin eğitimden yararlanmasını sağlayarak normal doğum oranını artırmayı amaçlıyor.

Tüm uzmanlar kamera karşısına geçti

Mevcut gebe okullarında verilen eğitimi standart hale getirecek ve tüm gebelerin bilgiye ulaşımını kolaylaştıracak uygulama için doktor, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog ve ebeler kamera karşına geçti.

'Gebelik Fizyolojisi', 'Gebelikte Beslenme', 'Gebelik Psikolojisi', 'Gebelikte Diyabet' sorunları gibi başlıklarda 27 video hazırlandı. Ayrıca işitme engelli gebeler için de çekimler işaret diliyle anlatıldı.

Eğitim videolarını takip etmek isteyen gebeler,