C VİTAMİNİ:
Gebelikte vücut direncini artırır ve demirin bağırsaklarda emilimini kolaylaştırır. Vücutta depolanmadığı için her gün belli miktarlarda alınmalıdır. Uzun süre saklanan ve pişirilen besinlerde C vitamininin çoğu kaybolur. Bu nedenle besinler tazeyken tüketilmeli, sebzeler ya çiğ ya da haşlanarak yenmelidir. C vitamininden zengin gıdalar, taze meyve ve sebzelerdir. Lahana, greyfurt, mandalina-portakal, domates, karnabahar, çilek, brüksel lahanası, kırmızı ve yeşilbiber sayılabilir.
LİFLİ GIDALAR:
Gebelikte sık görülen kabızlıktan korunmak için lifli (posalı) gıda tüketmek çok önemlidir. Lif açısından zengin gıdalar; sebze ve meyveler başta olmak üzere, kepekli ekmek, kepekli makarna, pırasa, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, bezelye sayılabilir.