Hamilelikte meyan kökü tüketimine dikkat!
Finlandiya’daki Helsinki Üniversitesi’nden bilim insanları, anne adaylarının hamilelik döneminde meyan kökü tüketmemesi konusunda uyarıda bulundu.
25 Aralık 2020 , Cuma 11:46
Hamilelik döneminde meyan kökü tüketilmesinin bebeğin IQ'suna zarar verdiğini belirten araştırmacılar, çocuğun IQ'sunun yaklaşık 7 puan düştüğünü ifade etti.
Haberin Devamı
Vatan'ın aktardığına göre, meyan kökününün içerisinde bulunan ‘glycyrrhizin' adlı bileşiğin cenine zarar verdiğini belirten araştırma ekibinin başındaki Profesör Katri Raikkönen, söz konusu besini tüketmenin çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna (ADHD) yol açtığının da altını çizdi.
Kola da bulunuyor
Meyan kökü, ilaç ve bira endüstrisinde, kolalı içeceklerin yapımında kullanılır. Anadolu'da bu kökten şerbet yapılarak içilir. Üç yıllık köklerinden elde edilen meyan balı, koyu renkli toz, çubuk ya da dörtgen şeklindeki parçalar halinde satılır.
BUNLARI DA OKUYUN
- Anne adayları dikkat! Bayramda bu hataları yapmayın
- Gebelik zehirlenmesi hem anne hem de bebeği riske atıyor!
- İkiz gebelerde demir eksikliği daha fazla görülüyor
- Her 10 kadından 1’inde görülen çikolata kisti kısırlığa yol açar mı?
- Gebelikte mide bulantısının sebebi açığa kavuştu: Meğer o şekilde yaşayanlarda daha sık görülüyormuş!