Diğer Sporlar Hamilton'dan üst üste üçüncü zafer
Paylaş
Hamilton'dan üst üste üçüncü zafer

2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun dördüncü etabı Büyük Britanya Grand Prix'sini, Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Hamilton kazandı.

2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın dördüncü ayağı Büyük Britanya Grand Prix'sinde Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton birinci oldu. Mart ayında Avustralya'da başlaması beklenen ancak yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle organizatörlerin birçok yarış için erteleme ve iptal kararı aldığı Formula 1'de sezonun dördüncü mücadelesi, İngiltere'nin Northamptonshire bölgesindeki 5 bin 891 metrelik Silverstone Pisti'nde 52 tur üzerinden gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Patlak lastikle devam etti

Britanyalı pilot, son turda lastiği patlasa da bu sezon üst üste 3. yarış birinciliğine ulaştı. Takım arkadaşı Bottas da ikinci sırada başladığı yarışı son iki tura kadar aynı basamakta götürdü. Bu anda lastiği patlayan Bottas, mücadeleden 11. sırada ayrıldı.

Hamilton, pole pozisyonunda başladığı ve baştan sona üstün götürdüğü yarışı 1.28.01.283'lük derecesiyle kazanarak bu sezon üst üste üçüncü, kariyerinin de 87'nci zaferini elde etti.

Red Bull ekibinin Hollandalı pilotu Max Verstappen, liderin 5.8 saniye gerisinde ikinci, Ferrari takımından Charles Leclerc ise liderin 18.4 saniye arkasında üçüncü sırayı aldı.

Büyük Britanya Grand Prix'sinden sonra oluşan pilotlar klasmanı şöyle:

  1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 88 puan
  2. Valtteri Bottas (Finlandiya): 58
  3. Max Verstappen (Hollanda): 52
  4. Lando Norris (Büyük Britanya): 36
  5. Charles Leclerc (Monaco): 33

AA-İHA