Ekonomi Hamsi balıkçıya zarar ettirdi

Hamsi balıkçıya zarar ettirdi

Paylaş
Hamsi balıkçıya zarar ettirdi

Hamsi fiyatının çok düşmesi nedeniyle, birçok balıkçı tuttuğu balıkları gönderdiği halden zararla ayrıldı

Yalova Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, hamsi fiyatının çok düşmesi nedeniyle, birçok balıkçının tuttuğu balıkları gönderdiği halden zararla ayrıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Tokalak, yaptığı açıklamada, 1 Eylül’de başlayan balık sezonunun bereketli geçtiğini, ancak hamsinin bol olmasının balıkçıyı olumsuz etkilediğini bildirdi.

Balıkçıların hale gönderdikleri balıklardan, yapılan kesinti ve masraflar çıkarıldığında zarar ettiğini dile getiren Tokalak, "Hamsi fiyatının çok düşmesi nedeniyle, birçok balıkçı tuttuğu balıkları gönderdiği halden zararla ayrıldı. Balığın bolluğuna sevinemeyen balıkçı neye uğradığını şaşırdı. Bu biraz da arz talep meselesi. Halk hamsi balığına ağırlık verse bir şeyler yerine oturur. Normalde 30-40 lira civarında satılan hamsinin kasası 5 liraya satılıyor" dedi.

Bir balıkçının yaşadığı olayı da aktaran Tokalak, şunları kaydetti:

"Bir balıkçı kardeşimiz 400 kasa hamsiyi hale gönderdi. Kasada 12 kilo hamsi bulunur. Halde kasa başına 5 liradan balıklar satıldı. Satışından dolayı 2 bin lira kazanıldı. Ancak satıştan çok gider oldu. Hal, bu satış bedelinden yüzde 16 komisyon yani 320 lira, 2,5 lira da kasa bedeli 400 kasada toplam bin lira gider oldu. Kasa başı 1 liradan buz bedeli 400 lira, yine kasa başı 2 liradan nakliye de 800 lira olunca bu arkadaşımız 520 lira zarar etti. Hem tonlarca balık satacaksın hem de zarar edeceksin."

Haberin Devamı

Palamut avı yapan balıkçı teknelerinin de günde 800 adet palamut çektiğini bildiren Tokalak, bu sayının önümüzdeki günlerde 2 bin adete çıkacağını sözlerine ekledi.