Ekonomi Hamsi fiyatı yarı yarıya düştü

Hamsi fiyatı yarı yarıya düştü

Paylaş
Hamsi fiyatı yarı yarıya düştü

Bu yıl 20 gün erken başlayan hamsi sezonu balıkçıların ve vatandaşın yüzünü güldürdü. Hamsi fiyatı iki günde 10 TL'den 5 TL'ye düştü

Karadeniz’de dün akşam ava çıkan balıkçıların ağları hamsi ile dolunca fiyatlar iki günde yarıya düştü. Sinop açıklarında hamsi avına çıkan balıkçıların yüzü güldü. Samsun Balık Hali’ne bu sabah 20 bin kasa hamsi ulaştı.

Haberin Devamı

Karadeniz’de çıkan sezonun ilk yerli hamsisi hem balıkçıları hem de vatandaşları sevindirdi. İki gün önce kilosu 10 TL’den satılan hamsinin fiyatı 5 TL’ye kadar düştü. Yerli hamsiyi görenler büyük ilgi gösterdi.

30 yıldan bu yana balıkçılık yapan Muhammet Kıyak, hamsi sezonunun yaklaşık 20 gün erken başladığını belirterek, şöyle dedi: "Karadeniz’de sezonun ilk yerli hamsisi ağlara takıldı. Bizim bölgemizde tutulan hamsi tabiiki çok kıymetli. Balık halinde hamsi bolluğu yaşanıyor. Hamsi bol olunca fiyatlar da yarı yarıya düştü. İlerleyen günlerde daha da düşecek. Vatandaşlar kilosu 1-1.5 TL’ye hamsi yiyebilecek."

Karadeniz insanının hamsiyi çok sevdiğini söyleyen Hakkı Güneşdoğdu ise "Karadenizli için hamsi fakirin etidir. Yerli hamsi çıktı ve çok güzel oldu. İnşallah bu yıl hamsi bol olur vatandaş hamsiye doyar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlanma ve İşleme Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Erdem, palamutun bu yıl az avlanması nedeniyle balıkçıların gırgır tekneleriyle hamsi ve istavrit avına çıktığını belirterek, "Hamsi kış göçü için bizim kıyılarımızda toplanmaya başladı. Balıkçılarda kıyılarda toplanan bu hamsileri avlıyorlar. Hamsinin avlanması deniz su sıcaklığına bağlı. Eğer Kasım ayında bizim kıyılarımızda su sıcaklığı 15 dereceye düşerse hamsi avlanabilir ve bu yıl bol olur" dedi.