Ekonomi Hamsi fiyatları uçuyor

Hamsi fiyatları uçuyor

Paylaş
Hamsi fiyatları uçuyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali'nde hamsinin kilosu 25 TL'den alıcı buluyor

Denizlerde hem bolca avlanabilmesi hem de fiyatından dolayı dar gelirlinin en sık tercih ettiği balıkların başında gelen hamsi, mevsim şartlarının avlanmayı zorlaştırması ile zamlandı.


KİLOSU 25 LİRA OLDU


Hamsinin fiyatı el yakıyor. 2 ay önce kilosu 7-8 TL'den alıcı bulan hamsi balığı yüzde 125 oranında zamlanarak kilosu 25 TL'den tezgahlardaki yerini aldı.

Bandırma Balık Hali'nde balıkçılık yapan Fethi Acemliler, "Hava muhalefetinden dolayı balık avlanmasında azalma başladı.

Pazar günü kar yağışı geliyor. Hamsinin kilosu 8-10 TL'den 25 TL'ye çıktı. Uskumru'nun kilosu 25 TL oldu.

Denizde balık var, ama hava muhalefetinden dolayı balıklar tutulamıyor. Havalar düzelince hamside fiyatlar düşecek. Kilosu 8-10 TL'ye kadar düşer. Ama şu anda kilosu 25 TL" dedi.

Balıkçılar zamlı fiyatlara rağmen vatandaşın balık alımına devam ettiğini kırmızı et fiyatlarına oranla balık fiyatlarının yine tercih edilebilir düzeyde olduğunu belirttiler.

Tezgahlara gelen az miktarda hamsi ve diğer balık çeşitlerini de büyük bir titizlikle eleyerek tezgaha özenle dizen balıkçılar ise balık halinin önünde rızkını bekleyen kedileri de unutmuyor.

Haberin Devamı