Spor Hamsi ringden kovuldu

Hamsi ringden kovuldu

Paylaş
Hamsi ringden kovuldu

Pilavından tatlısına, buğulamasından tavasına kadar birçok yemeği yapılan Karadeniz Bölgesi'nin simgesi hamsiye, Dünya Boks Federasyonları Birliği'nden (AIBA) "veto" geldi

Trabzon’da, 14-22 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Kıtası Olimpiyat Eleme Müsabakaları için Türkiye Boks Federasyonu’nun hazırladığı maskot hamsi, AIBA tarafından "fazla şirin" bulundu.

AIBA, söz konusu hamsi maskotunun boksun ruhunu yansıtmadığını ileri sürerek değiştirilmesini istedi. Bunun üzerine çalışma yapan Federasyon, daha "haşin" ifade taşıyan birkaç farklı hamsi maskotu hazırlayarak AIBA’nın beğenisine sundu.

Ancak, Türkiye Boks Federasyonu’nun tüm çabaları hamsi maskotunu kabul ettirmeye yetmedi. Federasyon ile AIBA arasında yapılan görüşmelerin ardından hamsi figüründen vazgeçildi.

Bunun üzerine farklı arayışlarda bulanan Federasyon, insan figüründe karar kıldı. Yapılan çalışmalar ise tekrar AIBA’ya gönderilip görüşleri alındı. AIBA da maskot olarak insan figürü içeren çalışmayı kabul etti.

Bu arada, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Uluslararası Strandja Boks Turnuvası’ndan 2 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya ile yurda dönen Boks Milli Takımı, 2 Mart’tan itibaren Kastamonu Boks Eğitim Merkezi’nde kampa girecek.

Buradaki çalışmalarına 12 Mart’a kadar devam edecek olan milliler, 13-18 Mart’ta Almanya’da düzenlenecek olan Chemistry Kupası’na katılacak. 23 Mart’ta tekrar Kastamonu’da kampa girecek olan Milli Takım, ardından Trabzon’da olimpiyat vizesi almak için ter dökecek.

Haberin Devamı