Ekonomi Hamsi ve palamut tezgahları onlara bıraktı

Hamsi ve palamut tezgahları onlara bıraktı

Paylaş
Hamsi ve palamut tezgahları onlara bıraktı

Av sezonunun sona ermesi ile balık tezgahları yavaş yavaş dolmaya başladı. Havaların ve deniz suyu sıcaklığının azalmaması ile balıkçılar ve tüketiciler hamsiden beklenen performansı alamamıştı. Hamsi ve palamutta istenilen verim alınamadı onların yerine istavrit, mezgit ve barbun gibi balıklara bıraktı.

1 Eylül’de başlayan av sezonunda palamudun olmayışı, balıkçıların hamsiye erken başlamasına sebep oldu. Hamsinin Batı Karadeniz’i terk etmeye başlamasıyla tezgahlar istavrit, mezgit ve barbun gibi balıklara kaldı.

Haberin Devamı

Sinoplu balıkçı İsmail Değer, sezon başından beri hamsinin fazla tutulduğunu belirterek, “Sezon açılalı 3 ay oldu, palamut gözükmedi. Haliyle hamsi de erken başladı. Bu zamana kadar da uzun bile sürdü, Karadeniz’de Marmara’dan, Ege’den gelen kayıklarla birlikte çok sayıda kayık olması tutumu azalttı. Çok hamsi tutuldu fakat son 1 haftadır hamside büyük bir düşüş var. Hamsi büyük ihtimalle göç ediyor. Havaların da soğumaması, haliyle hamsiye göç yolunu açtı” dedi.

Tezgahlar kıyı balıkçılarına kaldı

Balıkçı Değer, hamsi ve palamudun olmayışıyla tezgahların kıyı balıkçılarına kaldığını belirterek, “Tezgahlarda şu anda trolcülerin ve kıyı balıkçılarının tuttuğu istavrit, mezgit, barbun, zargana, çupra, levrek gibi balıkları yiyecekler” diye konuştu.Balıkçı Selami Mete ise "Bundan sonra istavrit balığı, mezgit, barbun, kalkan gibi balıklar olur. Az da olsa tezgahlarda bu çeşitler eksik olmaz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İHA