Siyaset Hanefi Avcı'nın mektupları Meclis'ten geri döndü!
Paylaş
Hanefi Avcı'nın mektupları Meclis'ten geri döndü!

Hanefi Avcı'nın mektupları Meclis'ten geri döndü!

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, tutuklu Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın milletvekillerine gönderdiği mektupların, ilgili Meclis İdare Amirince iade edildiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Ersin, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak, bir konuda TBMM Başkanlık Divanı’nı uyarmak istediğini söyledi.
"Devrimci Karargah Örgütü üyesi olduğu ya da bu örgüte yardım ettiği iddiasıyla halen tutuklu olan eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın milletvekillerine gönderdiği mektuplar, ilgili İdare Amiri tarafından iade edilmiştir" diyen Ersin, söz konusu Meclis İdare Amiri ile çabalarına rağmen görüşemediğini söyledi.

Ortada bir anayasal suç bulunduğunu ifade eden Ersin, şöyle devam etti:
"Haberleşme özgürlüğüne aykırı bir davranış var. Milletvekillerine gönderilen mektuplar kim tarafından gönderilmiş olursa olsun, hiç kimsenin bu mektupları iade etme hakkı yoktur, uygun görmediğini iade etme hakkı yoktur. Dolayısıyla diğer arkadaşları bilemiyorum ama ben bana gönderilen mektubu istiyorum. Benim adıma gönderilen bir mektup kim tarafından gönderilmiş olursa olsun ilgili idare amirinin bana sormadan, danışmadan, iade etme hakkı yoktur. O nedenle ısrarla üzerinde duruyorum."

Haberin Devamı

Ersin, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın yerinden yönelttiği, "Mektuplar okunuyor mu o zaman" şeklindeki sorusu üzerine, "İncelenip uygun görülmediğine göre okunuyor demektir. Cezaevi yönetimi tarafından uygun görülen bir mektup, Meclisin İdare Amiri tarafından iade ediliyor, uygun görülmüyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu saçmalığa bir son verilsin ve benim mektubum iade edilsin" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de yerinden söz alarak, konuyla ilgili Başkanlık Divanı’ndan açıklama beklediklerini söyledi. İnce, "Mektup, Sayın Ersin’e ulaşmadan iade edilmiş. İlgili Meclis İdare Amiri kendisini nöbetçi jandarma başçavuş mu sanıyor? Açıklama bekliyoruz" dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ise yerinden yaptığı konuşmada, aynı durumun kendisinin de başına geldiğini belirtti.
Sayısız belge ve evrakın milletvekillerinin eline ulaşmadığından yakınan Uras, "Bu durum bazı keyfi hareketlerden kaynaklanıyor. Bu tüm milletvekillerinin ortak sorunu. Bir an önce giderilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı