Ekonomi Hangar Ayakkabı, Çin'e ihracata başladı

Hangar Ayakkabı, Çin'e ihracata başladı

Paylaş
Hangar Ayakkabı, Çin'e ihracata başladı

Hangar Ayakkabı, Çin'e ihracata başladı

Türkiye’nin en büyük ayakkabı üreticilerinden Hangar Ayakkabı, Çin’e ihracata başladığını bildirdi.

Haberin Devamı

Hangar Ayakkabı’dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin, komşu ülkelerden sonra rotasını daha uzaklara çevirdiği vurgulanarak, Kazakistan’da Almaata ve Astana’da açılacak olan Hangar Shop’lar ve Çin’in Shanghai ve Urumchı şehrine yapılacak ilk ihracat TIR’ının bugün yola çıkacağı duyuruldu.

İlk etapta 2 TIR dolusu ayakkabı ihracatı yapılacak olan 420 bin liralık anlaşmanın 210 bin liralık ilk TIR’ı bugün, ikincisi de bir hafta sonra yola çıkacak.

Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, "Bugüne kadar ne dediysek yaptık. Çin’i gözümüzde büyütmemeliyiz derken, insanlar bize gülüyordu. İşte şimdi ülkemizin gurur günüdür. Dünya devi denen Çin bizden ayakkabı istiyor" dedi.

Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunu belirten Alpaslan Selçuk, dünyanın her yerinden ürünlerine büyük talep olduğunu ifade ederek, ürün yetiştirmekte zorlandıklarını, Çorum’da teşvikli bölgede kurmak için el sıkıştıkları "Ayakkabı Köyü"ndeki fabrikada üretime başlandığında tüm dünyaya cevap verebilecek konuma geleceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Şu anda günlük 56 bin çift olan kapasitenin, fabrika tam kapasiteye ulaştığında günlük 500 bin çifte ulaşacağını kaydeden Selçuk, ondan sonra da dünyanın ayakkabı devi olacaklarını vurguladı.

Ayakkabı sektöründe şu anda bir ’Kurtuluş Mücadelesi’ verdiklerini belirten Alpaslan Selçuk,şunları kaydetti:
"Sektörün kurtuluş mücadelesinin artık sadece kurtuluş değil, kendini ispat mücadelesi olacağının altını çiziyoruz. Kazakistan ve Çin değil, tüm dünya ayakkabımızı alacak ve giyecek. Çünkü Türk ayakkabısı markalar çıkartarak iyi ayakkabısını markalaştırıp dünya pazarında layık olduğu yeri alacaktır. Çin’e ayakkabı satacağız dedik. Kazakistan üzerinden aktarmalı da olsa bu satış gerçekleşiyor. Darısı tüm sektörlerin başına. Kimsenin şüphesi olmasın. Türk ayakkabı sektörü ithal eden değil, ihraç eden konuma gelecektir. Artık amacımız ithalatı durdurmak değil, ihracat yapmak. Biz de bu amacı gerçekleştiriyoruz. Ve söz veriyoruz. Ayakkabımızı tüm dünyaya satacağız. Memleketimize hayırlı olsun."

Haberin Devamı