Gündem Hangarda korkutan yangın

Hangarda korkutan yangın

Paylaş
Hangarda korkutan yangın

Manisa'nın Ahmetli İlçesi'ndeki tren garının yanında bulunan hangarda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı

Söndürme çalışmaları devam ederken, ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadığı, hangarda çalışan işçilerin kullandığı vagonun küle döndüğü belirtildi. Ahmetli İlçesi’ndeki tren garının yanında bulunan hangarda, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Hızla büyüyen alevleri görenler durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

Ahmetli, Salihli ve Turgutlu Belediyeleri’ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ile iş makinesi olay yerine sevk edildi. İşçilerin yatmak için kullandığı bir vagon küle dönerken, hangardaki tomruklar da alev aldı. Hangarın çatısı ve duvarları çökerken, bölgeyi yoğun duman kapladı. İlk belirlemelere göre yangında ölen ya da yaralanan olmazken, alevlere müdahale eden işçilere zehirlenme ihtimaline karşı ayran dağıtıldı.

Polis, çevrede güvenlik şeridi oluşturup, meraklı kalabalığı yangın bölgesinden uzaklaştırdı. Olay yerine gelen Ahmetli Kaymakamı Fuat Gürel, "Henüz belirlenemeyen bir nedenle hangarda yangın çıktı. Şuan tek sevindirici olan can kaybı ve yaralananın olmaması" dedi. Bu arada yangını kontrol altına alıp, söndürme çalışmaları devam ederken, tren garındaki yolcular, alevleri görünce büyük panik yaşadı. Tren seferleri tek hat üzerinden yapılıyor.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ


Manisa’nın Ahmetli İlçesi’ndeki tren garının yanında bulunan hangarda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekiplerin olay yerinde soğutma çalışmalarınının devam ettiği belirtildi.

200 TON KERESTE YANDI


Manisa’nın Ahmetli İlçesi’ndeki tren garının yanında bulunan hangarda çıkan yangında yaklaşık 200 ton kerestenin kül olduğu belirtildi. Kerestelerin tren yolu köprülerindeki olumsuzlukları gidermek için Ahmetli Tren İstasyonu’nun açık sundurma deposunda tutulduğu ifade edildi.

Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU, (Manisa),(DHA)