Beden Sağlığı Hangi burunların ameliyatı daha zordur?

Hangi burunların ameliyatı daha zordur?

Paylaş
Hangi burunların ameliyatı daha zordur?

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en çok tercih edilen estetik ameliyat burun estetiği yani rinoplasti. Herkesin sahip olmak istediği, hayal ettiği burun yapısı ise birbirinden farklı. Op.Dr. Mustafa Ali Yanık'a göre bazı burun yapılarının ameliyatlarının diğerlerine göre daha zor. Bu nedenle ameliyat öncesinde neler yaşanacağına dair birtakım bilgilere sahip olmak, iyileşme süreci için kritik öneme sahip

Op.Dr. Mustafa Ali Yanık burun estetiğinin zor olduğu burunlar ile ilgili bilgi verip önemli açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

"Yapılan araştırmalar ülkemizde en çok tercih edilen estetik ameliyat türünün burun estetiği ameliyatı olduğunu gösteriyor. Burun estetiği yaptırmak için başvuran her hasta hayalindeki burna ulaşmak ister. Ancak amaç sadece hayaldeki burnu yapmak değil, aynı zamanda işlevsel olarak en iyi ve en doğal görünümlü burnu yapmaktır. Bu nedenle hastalar burun estetiği ameliyatı için başvurduklarında tam istedikleri burun olmaması ihtimalini de kabul etmeliler.

BURUN ESTETİĞİNİN ZOR OLDUĞU BURUNLAR

Hepimiz çok değişik burun yapılarına sahibiz. Günlük yaşamda karşılaştığımız birçok hatta doğum bile burun yapımızı etkiler. Bazı burun yapılarının ameliyatları diğerlerine göre daha zordur. Burun estetiğinin daha zor olduğu burun tipleri; çok uzun burunlar, çok kısa burunlar, kalın derili burunlar, ince derili burunlar, kırılmış burunlar, daha önceden burun estetiği geçirmiş burunlar, ileri yaştaki hastaların burunları ve kötü şekilli burunlardır.

Haberin Devamı

Çok uzun burunlu kişilerde burun derisinin çok fazla bulunması nedeniyle özellikle burun ucuna yapılan müdahalelerde tekrar düşmeler meydana gelebilir. Ancak bu duruma karşı hastaların daha önceden bilgilendirilmesi gerekir.

İleri yaştaki hastalarda burun estetiğinin zor olmasının en temel sebebi, artık burnun eski elastikiyetinde olmamasıdır. Bu nedenle burun estetiği ameliyatı sonrasında deride gevşeme gözlenebilir. Hastalar asla ameliyat öncesi görünümlerine dönmezler ancak zamanla değişimler meydana gelebilir.

Burun estetiği yapılırken kalın derili burunlarda deri altındaki burun inşasının görülmesi zordur. Ne kadar inceltilirse inceltilsin yeterli olmayacaktır. Bu nedenle burun estetiğinin bu gibi durumlarda yapılması zordur. Eğer kişinin hem burun derisi kalın hem de kıkırdak yapısı kalın ise bu durumda burun estetiği yapmak biraz daha kolay hale gelir. İnce burun dersine sahip hastalarda ise ameliyat sonrası oluşan ödemlerin iyileşme süreci diğerlerine göre biraz daha uzun zaman alır.

Burun estetiği ameliyatlarında daha önce hiç operasyon yapılmamış burunlara estetik uygulanması, revizyon ameliyatlarına göre daha kolaydır. Burun estetiği revizyonu daha önceden burun estetiği yaptırdığı halde istediği sonuca ulaşamayan hastalara uygulanan burun estetiği ameliyatıdır. Bu nedenle yapılması hem daha zor hem de daha çok dikkat gerektiren bir operasyondur.

Haberin Devamı

Burun estetiği ameliyatları teknik olarak primer burun estetiği ameliyatlarına göre daha zordur. Eğer ilk burun estetiği ameliyatında yapılan yanlışlar nedeniyle burnun anatomik yapısının bütünlüğü bozulmuş ise bunun tekrar yapılandırılması uzun zaman alır.

BURUN ESTETİĞİ ZOR BİR AMELİYAT MI?

Burun estetiği yaptırmak isteyen birçok hasta, ilk olarak burun estetiği ameliyatının zor olup olmadığını merak eder. Burun estetiği ameliyatlarında en büyük görev doktorlara düşer. Çünkü doktorun her estetik ameliyat için dikkatinin yüzde yüz olması gereklidir. Yüzde doksan dokuz dikkat bile yeterli olamaz. Bu nedenle hastalar doktor seçiminde özenli davranmalı.

Burun estetiği ameliyatları ile buruna estetik bir şekil verilirken aynı zamanda burnun anatomik yapısının da korunması gerekir. Bu nedenle doktor seçimi büyük önem taşır. Ayrıca bu ameliyat hasta için fizyolojik zorlukları olabileceği gibi psikolojik zorlukları da olabilecek bir operasyondur. Bu operasyon sonrasında değişimler kişilerin dış görünümlerine yansır ve ifadelerinin değişmesine neden olur. Burun estetiği ameliyatı sürecinde hasta ve doktor ilişkisi çok önemlidir. Burun estetiği ameliyatı olmak isteyen kişiler doktorlarına ne istediklerini net olarak anlatmalı ve somut bir anlam kazanmasını sağlamalılar. Ne istediğini bilmeyen hastalar ameliyat sonrası hayal kırıklığı yaşayabilirler.

Haberin Devamı

Burun estetiği ameliyatı öncesi burnun yapısı iyi analiz edilmeli. Ayrıca burun estetiği olmak isteyen kişiler, sahip oldukları kronik hastalıkları ve kullandıkları ilaçları doktorları ile paylaşmalı.

Burun estetiği ameliyatları genellikle hayati riskler içermeyen ameliyatlardır. Ameliyat esnasında yaşanabilecek risklerin en aza indirgenmesinde ise doktorun bilgisi ve tecrübesi büyük önem taşır. Ameliyat sonrası süreçte ise hastaların doktorun tavsiye ve önerilerine uymaları önemlidir."

Haberin Devamı