Bilim - Teknoloji Hangisi daha önemli?
Paylaş
Hangisi daha önemli?

Yeni bir telefon alırken en çok önem verdiğiniz şey hangisi? Marka mı, pil ömrü mü?

Yeni bir telefon satın alacak olsaydınız, uzun pil ömrüne mi öncelik verirdiniz, yoksa yüksek teknik özelliklere mi? Yapılan bir araştırma, pil ömrünün tüketiciler için birçok bileşen kadar önemli olduğunu ortaya çıkardı.

İngiliz 1.000 cep telefonu kullanıcısının üzerinde GMI tarafından yapılan araştırma, katılımcıların büyük bölümünün (yüzde 89), telefonun markasından (yüzde 68) çok pil ömrüne önem verdiğini ortaya çıkardı. Pil ve markanın ardından önem verilen bileşenlerin işlemci hızı (yüzde 67) ve kameranın kalitesi (yüzde 65) olduğu ortaya çıktı. Veriler, pil ömrünün satın alma kararlarının yanında, kullanıcıların telefonu günlük kullanım şekillerini de etkilediğini söylüyor.

Buna göre araştırmaya katılanların yüzde 12'si, telefonunun pilinin günde en az bir kez tükendiğini ve onu şarj etmek için beklemek zorunda kaldığını söylüyor. Buna ek yüzde 17'lik kesim ise bu durumun her gün başına geldiğini söyledi. Pil ömrünün akıllı ceplerin en önemli sorunları arasında yer alması, şaşırtmayan bir gerçek olmayı sürdürüyor...

En uzun pil ömrüne sahip telefonlar, bu makalemizde!

Resimlerle: Cebinizin pili çabuk bitmesin

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı