Gündem Hani'deki hain saldırıda şehit sayısı 3'e yükseldi

Hani'deki hain saldırıda şehit sayısı 3'e yükseldi

Paylaş
Hani'deki hain saldırıda şehit sayısı 3'e yükseldi

Diyarbakır Hani'de PKK'lı teröristler İlçe Jandarma Komutanlığı önünde bomba yüklü tankeri infilak ettirdi. Olayın hemen ardından 1 asker şehit olmuştu. Sabah saatlerinde şehit sayısının 2'ye çıktığı bildirilirken az önce şehit sayısının 3'e çıktığı duyuruldu

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada,

Haberin Devamı

"11 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 23.10 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 39 kahraman silah arkadaşımız, altı yakını ve iki sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakca girişilen saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınlarına ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Bu açıklamanın ardından hastanede tedavi gören yaralı askerlerden birinin daha şehit olduğu haberi gelmişti. Sabah saatlerinde şehit sayısının 2'ye çıktığı bildirilirken az önce şehit sayısının 3'e çıktığı duyuruldu.

HAİN SALDIRIDA ŞEHİT DÜŞTÜ

Dün gece yapılan hain saldırıda şehit düşen askerin Uzman Çavuş Burak Cantürk olduğu öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş'un, babası Ali Cantürk'le çektirdiği fotoğraf.

ŞEHİDİ ARKADAŞLARI UĞURLADI

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk için tören düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi'ndeki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Bombalı saldırıda yaralanan şehidin silah arkadaşlarının da hazır bulunduğu törenin ardından Cantürk'ün cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Giresun'a gönderildi.

Cenaze törenine, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Diyarbakır Asker Hastanesi Başhekimi Tabip Albay Servet Emeksiz katıldı.

Haberin Devamı

HANİ SALDIRISINA YAYIN YASAĞI KARARI

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde terör örgütü PKK'lılar, Lice karayolu üzerinde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı önünde mazot tankerine yükledikleri patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmişti.

Hani Sulh Ceza Hakimliği, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde dün meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan açıklamada, Hani Sulh Ceza Hakimliği’nin, 11 Nisan Pazartesi günü Hani’de meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdiği bildirildi.