Yemek Hanım ağa çorbası tarifi: Hanım ağa çorbası nasıl yapılır?

Hanım ağa çorbası tarifi: Hanım ağa çorbası nasıl yapılır?

Paylaş
Hanım ağa çorbası tarifi: Hanım ağa çorbası nasıl yapılır?

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve size hastalıklara karşı korunmada yardımcı olacak hanım ağa çorbası tarifi oldukça lezzetli bir tariftir. Evde hanım ağa çorbası tarifini oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilir ve şık sunumlar eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer hanım ağa çorbası nasıl yapılır merak ediyor yada hanım ağa çorbası tarifi arıyorsanız "hanım ağa çorbası tarifi, hanım ağa çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Sağlıklı bir çorba tarifi arıyorsanız hanım ağa çorbası tarifi tam size göre bir tarif olacaktır. oldukça lezzetli olan hanım ağa çorbası tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalardan birisidir. Eğer hanım ağa çorbası tarifi arıyorsanız ve hanım ağa çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "hanım ağa çorbası tarifi, hanım ağa çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Hanım ağa çorbası tarifi

Hanım ağa çorbası malzemeleri

- 6 su bardağı su

- 2 çorba kaşığı sıvı yağ

- 1 çorba kaşığı salça

- 1 adet soğan

- 1 çay kaşığı çeşni

- 1 çay bardağı haşlanmış nohut

- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek

- 1 çay bardağı erişte

- Yarım çay bardağı tel şehriye

Hanım ağa çorbası üzeri için:

- 2-3 dal maydanoz

- 1 çorba kaşığı tereyağ

- 1 çay kaşığı nane

Hanım ağa çorbası yapılışı

1 adet soğan ince rendelenir. Tencereye sıvı yağ konulup soğan kısık ateşte yumuşayana kadar kavrulur. Salça eklenip bir iki tur çevrilip suyu eklenir. İsteğe bağlı toz çeşni atılır. Eğer koymak istemezseniz 1 dolu çay kaşığı tuz atılır. Kaynamadan ısınmaya başlayınca erişte ve şehriye eklenir kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohut eklenir. 3-4 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra haşlanmış mercimek ilave edilir ve 3-4 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Maydanoz ince ince kıyılıp eklenir ve karıştırılıp kapağı kapatılır. 5 dakika sonra tereyağ kızdırılıp nane yakılır ve çorbaya ilave edip karıştırılır, kapağı kapatılır. Dinlendikçe biraz daha şişecek kıvamı tam olacaktır.

Haberin Devamı