Magazin Harun Kolçak hayatını kaybetti

Harun Kolçak hayatını kaybetti

Paylaş
Harun Kolçak hayatını kaybetti

Pop müziğin sevilen ismi Harun Kolçak (62) hayatını kaybetti. Harun Kolçak geçen yıl prostat kanseri nedeniyle hastaneye kaldırılmış, 3 ay boyunca 13 ameliyat geçirmiş ve aylarca yoğun bakımda kalmıştı

Uzun süredir prostat kanseri tedavisi gören pop müziğinin efsane isimlerinden Harun Kolçak'tan acı haber geldi.

Sanatçı dostları sosyal medya üzerinden sanatçının hayatını kaybettiğini duyurdu.

DOKTORUNDAN İLK AÇIKLAMA

CNN Türk'e canlı yayınına bağlanan Harun Kolçak'ın doktoru Prof. Dr. Oktar Asoğlu açıklama yaptı. Asaoğlu şunları söyledi:

''Türk halkının başı sağolsun. Sevgili Harun Kolçak'ı bugün kaybettik. Yarım saat kadar önce. Kendisi uzun zamandır sürdürmüş olduğu savaşı kaybetmiş bulunuyor. Bütün dostları ve arkadaşları bu süreçte hep kendisiyle beraberdi. Ancak bazen yaşam savaşını insanlar yapılan her şeye rağmen sürdüremeyebiliyorlar. İnsanaların rezervi tükeniyor ve şu an kendisini kaybettik sevenlerinin herkesin başı sağolsun.

Harun Kolçak prostat kanseri ile çok önemli bir mücadele gösterdi ancak bu savaş içinde yapılan her şeye rağmen kendisini kaybettik.''

CENAZE TÖRENİ CUMA GÜNÜ

Harun Kolçak’ın cenazesi, İstanbul’da Teşvikiye Camisi’nde yarın kılınacak namazın ardından Bursa’nın Gemlik ilçesine getirilecek.

Harun Kolçak’ın cenazesi, 2010 yılında vefat eden annesi Özcan Kolçak’ın yanında, sanatçı babası Eşref Kolçak’ın (90) kendi adına hazırlattığı Gemlik Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanlığındaki yere defnedilecek.

ÖLÜMÜNDEN 4 GÜN ÖNCE SEVENLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMÜŞTÜ

Harun Kolçak 4 gün önce doğum gününü kutlamıştı. Instagram hesabından doğum günü paylaşımı yapan sanatçı 'Hep yanımdasınız, çok teşekkür ediyorum' yazmıştı.



Harun Kolçak 4 gün önce sosyal medya hesabından doktoru ile fotoğraf paylaşıp ''Sevgili dostum doktorum bugün de yanımda''' notunu düşmüştü.




ÖLÜMÜNÜ HİSSETMİŞ

Sevenlerini yasa boğan Harun Kolçak en son Twitter'da gelecek planları yapanlara seslendi.

Harun Kolçak son paylaşımında "Unutma; sen gelecek planları yaparken, hayat da kendi planlarını yapıyor." diye yazınca herkes ölümünü hissetmiş demeden edemedi.

İŞTE HARUN KOLÇAK'IN SON PAYLAŞIMI:




'SON BİR YILINI STAR GİBİ YAŞADI'

Harun Kolçak'ın bağlı bulunduğu yapım şirketi Arpej Müziğin sahibi Umut Kuzey hastane önünde bir açıklama yaptı. Kuzey, "Memleketin başı sağolsun. Çok değerli bir müzisyen, çok değerli bir sanatçı.Tanıdığıma çok mutlu olduğum bir insanı kaybettim. Saat 23.00 sıralarında uzun zamandır mücadele ettiği prostat kanserinin vücudunda oluşturduğu tahribat yavaş yavaş onu bitirmeye başlamıştı. Acı çekiyordu. Bugün son olarak böbreklerinde bir yetmezlik başlamıştı. Saat 23.00 gibi kalbi durdu. Yapılan yoğun müdahaleye rağmen malesef bizi terk etmeyi seçti. Son bir senedir çok mücadele ediyordu bu hastalıkla. Konserler verdi ama mümkün olduğunca az tutmaya çalışıyorduk. Sahnede o kadar mutlu oluyordu ki, 62 yaşında son bir yılını star gibi yaşadı" dedi.

'DÜN HASTANEYE GELMİŞ, BUGÜN VEFAT ETMİŞ'

Harun Kolçak'ın yakın dostu sanatçı Çelik ise çok üzgün olduğunu belirterek, "Ben çok üzgünüm. Çok fazla birşey söyleyemeyeceğim. Ülkeye çok güzel şarkılar yapmış, her zaman güzelliklerle dolu naif müzisyen kardeşimizdi. Herkesin çok sevdiği bir müzisyen. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Bütün ülkemin başı sağolsun. Bir hafta ya da on gün tam hatırlayamıyorum bundan önce bir daha hastaneye yatmıştı o zaman görüşmüştük. Dün hastaneye gelmiş bugün de vefat etmiş.Allah rahmet eylesin. Bütün ülkemin başı sağolsun. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

HARUN KOLÇAK KİMDİR?

Sinema sanatçısı Eşref Kolçak'ın oğlu olan Harun Kolçak, 15 Temmuz 1955 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Sanatçı, Saint Benoit'de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak başlamış, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak’la konuşarak eğitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına başlamıştır. Türk pop şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve bas gitaristi gibi farklı kimliklerle tanınan Harun Kolçak, ilk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray’la başlamıştır. 1977'de Erkin Koray'ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır. Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Harun Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır. O dönem Harun Kolçak, Onno Tunç'tan orkestrasına katılması için teklif almıştır.

EN İYİ İKİNCİ ŞARKICI SEÇİLMİŞTİ

7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası`nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Harun Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve Antalya “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır. 1991’de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Beni Affet” albümü ile büyük çıkış yakaladı. Albümlerinin çoğunda şarkıların söz ve müziği kendine ait olan Kolçak, başka sanatçılara da pek çok eser vermiştir. 1996’da Litvanya’da 13 ülkenin katıldığı “Müzikos Festivalis 96”da “En İyi İkinci Şarkıcı” seçilmiştir.

'ÖLÜMSÜZ OLSAYDIK BİRBİRİMİZE DEĞER VERMEZDİK'

Kolçak, 2012'de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak&Rock Off isimli grup kurmuştur. Can Güney,Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer`in olduğu grubun verdiği ilk performansı Okan Bayülgen`in Makina Kafa adlı programda vermişlerdir.

Harun Kolçak 2014 yılında yakalandığı prostat kanseri nedeniyle ameliyat geçirmiştir. “Ölüm hayatta birçok şeye anlam katıyor. Ölümsüz olsaydık, birbirimize değer vermezdik” sözleriyle hastalığıyla nasıl mücadele ettiğini açıklayan Kolçak, kanseri maneviyatı ile yendiğini ve bu esnada alkali diyeti yaptığını söylemiştir.

'GİR KANIMA' İLE MİLYONLARI PEŞİNDEN SÜRÜKLEDİ

Onno Tunç ile 1991’de ortak yaptıkları "Gir Kanıma" isimli albümle çıkış yakalayan sanatçı, Onno Tunç’un vefatından sonra İskender Paydaş ile "En Büyük Aşk", "Derman Olayım", "İnsan Gülerken Ağlar" gibi birçok parçada beraber çalıştı. Daha sonra 1995’te "Yanımda Kal" adını taşıyan üçüncü albümünü müzikseverlerin beğenisine sunan Kolçak, "Korkuyorum", "Dualarım Yoluna" ve "Yanımda Kal" gibi unutulmaz şarkılara da imza attı.


Harun Kolçak kimdir?



Eşref Kolçak: Oğlumu o şekilde görmek istemedim



Ünlülerden Harun Kolçak'a veda mesajları

Haberin Devamı