Eğitim - Kariyer Harvard hayalleri gerçek oldu

Harvard hayalleri gerçek oldu

Paylaş
Harvard hayalleri gerçek oldu

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir sempozyuma davet edildi. Davet almanın çok büyük bir şans olduğunu belirten öğrenciler, kendileri gibi bu fırsatı yakalamak isteyenlere tavsiyelerde bulundu

SENİM TANAY KARAKUŞ

Haberin Devamı

senim.tanay@posta.com.tr

Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olarak kabul edilen ve birçok kişinin hayallerini süsleyen Amerika’nın Boston şehrindeki Harvard Üniversitesi 29-30 Mayıs’ta Türkiye’den öğrencileri ağırladı. Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi tarafından Sabri Ülker Vakfı ev sahipliğinde düzenlenen II. Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’na Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri davet edildi. Öğrenciler davet almanın çok büyük bir şans olduğunu belirterek kendileri gibi bu fırsatı yakalamak isteyenlere tavsiyelerde bulundu.

'PEŞİNİ BIRAKMAYIN'

Kadir Has Üniversitesi’nde Biyoenformatik ve Genetik okuyan Sevilay Güleşen (23), “Harvard’da sempozyuma katılmak benim için paha biçilemez. İstiyorsanız peşini bırakmayın, her yolu deneyin” dedi. Koç Üniversitesi’nde Moleküler Biyoloji ve Genetik eğitimi alan Hale Şiir Hasdemir de (23) davet almasında okuldaki not ortalamasının etkili olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Pek çok farklı fikirle bir aradayım, muhteşem bir şey. Tavsiyem not ortalamanızı yüksek tutmanız ve bağlantılarınızı iyi kurmanız.” Bilkent Üniversitesi’nde Moleküler Biyoloji ve Genetik okuyan Helin Hocaoğlu (23), davet almasında daha önce yaptığı çalışmaların etken olduğunu söyleyerek “Tanıştığınız kişiler bir gün hayatınızı değiştirebilir. Bağlantılarınızı güçlü kurun” dedi.

Haberin Devamı

'SEÇTİĞİNİZ BÖLÜMÜ SEVİN'

Sabancı Üniversitesi’nde Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik öğrencisi Serra Özarı (22) “Eğer seçtiğiniz bölümü severseniz başarı peşinden geliyor” derken Bilkent Üniversitesi’nde Moleküler Biyoloji ve Genetik okuyan Atagün Ulaş (23) “Derslerdeki başarı kabul sürecinde etkili ancak çok sayıda kişiyle bağlantı kurmak seçilmenizde asıl kriter” şeklinde konuştu.

'SADECE BAŞARI YETMEZ'

Marmara Üniversitesi'nde Tıbbı Biyoloji ve Genetik alanında yüksek lisans yapan Tuba Toker Göçmen (26) “Sadece başarılı olmak yetmez. Özveri gösterirseniz açılmayacak kapı yok” dedi. İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nde yüksek lisans öğrencisi Sezgin Bal (26) ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Can Özlü (24) “Yaz stajlarınızı yurt dışında yapın. Sempozyumlara davet almanızda birikim çok önemli” tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

Sabri Ülker Vakfı, Marmara Üniversitesi ile de iş birliği yaparak Türkiye’de araştırma merkezi kurmak için start verdi.

GENÇ ARAŞTIRMACILAR İÇİN FIRSAT

Kronik ve metabolik hastalıkların altında yatan nedenleri anlamak için çalıştıklarını söyleyen Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof.Dr. Gökhan Hotamışlıgil, “Genç araştırmacılara destek vererek araştırmalarını hayata geçirme, önemli bilim insanlarıyla çalışma ve iş birliği yapma fırsatı sunuyoruz. Müthiş cevherler var ancak biz uzun vadede büyük problemlere odaklanmayı göze alabilecek karakterleri tercih ediyoruz. Öğrenci seçerken de mülakatı çok önemsiyoruz. Oturmasından kalkmasına kadar her şeye bakıyoruz” açıklamasında bulundu.