Siyaset Hasan Iğsız Paşa'ya Andıç' sorgusu
Paylaş
Hasan Iğsız Paşa'ya Andıç' sorgusu

Hasan Iğsız Paşa'ya Andıç' sorgusu

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Genelkurmay’ın ‘kara propaganda’ yapmak ve hükümeti yıpratmak için internet siteleri kurduğu iddiası üzerine, söz konusu andıcın altında imzası bulunduğu öne sürülen 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın da aralarında bulunduğu 19 askeri ifade vermeye çağırdı. Aralarında emeklilerin de bulunduğu 19 askerin evlerinde arama kararı çıkarıldı. Şu ana kadar 5 evde arama yapıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Konu ilk olarak, ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ isimli belgeyi Ergenekon savcılarına gönderen ‘meçhul askerin’, Kasım 2009’da savcılara ikinci bir mektup yollamasıyla gündeme gelmişti. Bu mektupta, Genelkurmay’ın psikolojik harekat faaliyetleri için internet siteleri açılmasına yönelik andıçtan bahsediliyordu.

İfadeye çağrılan 19 asker arasında yer alan ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ davasının sanığı Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek duruşmada, söz konusu sitelerin, psikolojik harp ve beyaz propaganda (bilgilendirme) amacıyla Milli Savunma Bakanlığı’nın izni alınarak açıldığını söylemişti.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün ifadeye çağırdığı isimler arasımda Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ve Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu da var. Bu gelişmenin ardından Orgeneral Iğsız’ın Kara Kuvvetleri Komutanı olmasının imkansız hale geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Sitelerden bazıları

Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı Destek Şube tarafından kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla işletildiği açıklanan internet sitelerinden bazıları şunlar: irtica.org, naksilik.com, nursi.info, irtica.net, ozgurgenc.net, genclik.info, gencizbiz.net, aslar.org, askeriz.info, stratejik.info, tskasker.com, turkatak.gen.tr, turkuz.info, turkler.info, turkses.com, turkeyturks.com, turksturkey.com, turkses.net, turkses.org, pkkgercegi.net, pkkapo.com, apopkk.com, pkkgercegi.com, pkkgercegi.org, armenianreality.com.