Antalya Hasan Özderin Makale Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Hasan Özderin Makale Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Paylaş
Hasan Özderin Makale Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Hasan Özderin Makale Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi ile Özderin Avukatlık Bürosu tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen 'AÜ Hukuk Fakültesi Hasan Özderin Makale Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.
AÜ Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen törene Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, AÜ Rektör Danışmanı Feyzullah Arslan, Özderin Avukatlık Bürosu sahibi Mesut Özderin, eşi Nurten Fidan Özderin, annesi Pembe Özderin'in yanı sıra öğrenciler, ödül alan yarışmacılar ve aileleri katıldı.
Yarışma, Türkiye'de eğitim veren tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin hukuk fakülteleri lisans öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti. 'Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri' konulu makale yarışmasında Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Nur Dilara Güneysu birinci, Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Furkan Yaşan ikinci ve Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Mehmet Altınoğlu üçüncü oldu. Birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye 2 bin TL ödül verildi.
Törende konuşan avukat Mesut Özderin, her yıl farklı bir başlık altında düzenlenen Hasan Özderin Makale Yarışması'nın bu yıl 'Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri' konusunda gerçekleştiğini söyledi. Projeye başlarken hedeflerinin yarışmaya katılmak için eline kâğıdı kalemi alıp, bir sayfa okuyan, yarım sayfa yazan ve vazgeçen herkes olduğunu söyleyen Özderin, "Çünkü mesleğimizin gelecekteki sahiplerinin okudukları, yazdıkları her sayfa hepimiz için artık çok kıymetli. Hukuk camiasında sorunların gün geçtikçe çoğaldığı koşullarda çözüm adına, destek adına denizde damla olma çabamızı sürdürmeye devam etmenin mutluluğunu yaşıyorum. İyi hukukçulara ihtiyacın gün geçtikçe artmakta olduğunun herkesin farkında olduğunu biliyoruz" dedi.
Toplam avukat sayısının 80 binlerde olduğunu, hakimlerin yüzde 45'inin 3 yıl ve altı kıdemde olmasının orta ve uzun vadede sorunların devam edeceğinin işareti olduğunu kaydeden Mesut Özderin, "Bu sorunların çözülmesi için gerekli olan ön koşul ise çok iyi bir hukuk eğitimi verilmesinin sağlanmasıdır. Hepimiz biliyoruz ki 'bilgi güçtür'. Güçlü olmak, farklı olmak, üstün olmak, ileri olmak için sahip olmamız gereken tek şey bilgi. Bunu edinmenin yolu da eğitim ve çalışmaktır" dedi.
GELECEK YILIN KONUSU 'UNUTULMA HAKKI'
Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya ise 8 yıl önce ilk yarışmayı düzenlemeyi düşündüklerinde neyi amaçladıklarını anlattı. Aynı zamanda gelecek yılın yarışmasının konusunu da açıklayan Prof. Dr. Altunkaya şöyle konuştu;
"Amacımız, hukuk fakültesi öğrencilerinin eğitim ile edinmiş oldukları hukuk nosyonunu uygulamaya yönelik kullanabilme, yorum yapabilme, konu ile ilgili yargı içtihatlarını değerlendirebilme ve fikirlerini hukuksal yazım tekniklerine uygun biçimde yazıya dökebilme becerilerini sağlamaktı. Temel amaç ile düzenlemenin yapılması hukukun farklı alanlarında seçmeye özen gösterdik. Bu sayede öğrencilerimizin hem geniş hukuk perspektifine sahip bireyler olarak birçok hukuk disiplinine ilgilerini artırmayı hedefledik. Bu nedenle gelecek yıl yarışma konusunu 'Unutulma Hakkı' olarak belirledik" diye konuştu.
BAŞKAN ESEN, ÖZDERİN AİLESİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ise Mesut Özderin ve ailesini tebrik ederek, "Bir insan öldüğü zaman değil, yakınları öldüğünde, ismi unutulduğunda ölürmüş. Değerli dostum Mesut Özderin, babasının adını yaşatacak çok değerli bir organizasyona imza atıyor. Onu, babasının adını yaşatan bir evlat olarak tebrik ediyorum" dedi.
Antalya Baro Başkanı Polat Balkan da dereceye giren öğrencileri tebrik etti. Tören, ödül töreninin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı