Futbol Hasan Şaş'ın Lokomotiv Moskova raporu Galatasaray'a galibiyeti getirdi
Paylaş
Hasan Şaş'ın Lokomotiv Moskova raporu Galatasaray'a galibiyeti getirdi

Hasan Şaş’ın raporunu dikkate alan Terim, 4-3-3’ü tercih etti, erken gol için baskın oyunu seçti.

Fatih Hoca’nın esas hüneri, maç sırasında oldu, oyuncu değişikliklerinde sadece kendini dinledi. Elindeki dar kadroya rağmen yine başarılı olabileceğini gösterdi.

Haberin Devamı

19 Mayıs’ta Galatasaray şampiyon olduğu gün kişisel sosyal medya hesabından Şampiyonlar Ligi hesabını ekleyen ve “Tahmin edin kim geri döndü?” mesajını paylaşan Fatih Terim, Lokomotiv Moskova karşısında alınan zaferin mimarıydı.

İŞTE O DETAYLAR...

Terim’in kusursuz planı, oyunu okuması ve motivasyonu, farkı getiren detaylardı. İşte Lokomotiv Moskova karşısında farklı galibiyeti getiren detaylar...

"ŞAŞ"MADI!

Lokomotiv Moskova planının hazırlanmasında antrenör Hasan Şaş’ın büyük rolü oldu. Hafta sonu Dinamo Moskova maçını stattan takip eden genç teknik adam, rakibin zaaflarını bir bir Terim’e anlattı. Şaş, son lig maçında karşılaşmanın hemen başında gol yiyen Lokomotiv’e karşı baskılı başlanmasının önemine dikkat çekti. Rodrigues’in ilk dakikalarda attığı gol bu planın bir parçasıydı.

Haberin Devamı

4-3-3 TERCİHİ

Galatasaray sezon başından bu yana 4-2-3-1 formasyonu ile oynuyordu. Terim orta alanda üstünlüğü ele almak için 4-3-3 değişikliğine gitti. Cim-Bom, maç içerisinde zaman zaman farklı değişikliklere gitse de, genel kurgu 4-3-3 şeklinde oldu.

NEDEN DONK?

Ozan Kabak genç ve tecrübesiz, Maicon ise 15 gündür sakattı ve sadece 2 idmana çıkabilmişti. Terim, tecrübe ve atletik özellikleri nedeniyle Hollandalı futbolcuyu stopere çekti.

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ

Galatasaray ilk 20 dakika harika bir oyun sergilemesine karşın 20 ila 45. dakikalar arasında üstünlük Ruslar’a geçmişti. Normalde herkesin beklentisi, ikinci yarıya başlarken değişiklikler olması yönündeydi. Belhanda dışında, Emre Akbaba, Eren ve Donk’tan biri kenara alınsa kimse şaşırmazdı. Ancak Terim oyuncu değiştirmek yerine soyunma odasında uyarılarını yaptı ve A planında ısrar etti. Bu da ikinci devre meyvesini fazlasıyla verdi.

SÖZÜNÜ TUTTU

Aslında gerçekleşmeyen forvet ve hatta stoper transferi, UEFA’ya 25 yerine 21 oyuncu bildirme zorunluluğu moralleri bozmuştu. Buna rağmen Fatih Terim başarılı olacaklarına inanıyor ve çevresini de buna inandırıyordu. Terim 90 dakika sonunda sözünü tutmanın mutluluğunu yaşarken, yönetim rahat bir nefes aldı. Futbolcular ise kendilerindeki potansiyeli ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşadı.

Haberin Devamı

FATİH TERİM VE 14...

Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi’nde galip gelme sayısında tüm Türk takımlarını geride bıraktı. Galatasaray Teknik Direktörü, 14. galibiyetine imza atarken, Beşiktaş 13, Fenerbahçe 11, Trabzonspor ise 1 kez kazanabildi. Bursaspor ise, Devler Ligi’nde yer almasına rağmen galibiyet yüzü göremedi. (Sporx)