Minik tanelerde bulunan lezzet: Haşhaşlı kek tarifi

Minik tanelerde bulunan lezzet: Haşhaşlı kek tarifi

Çay ve kahve keyfinin yanına en çok yakışan lezzetlerden birisi olan haşhaşlı kek tarifi, kendine hayran bırakan bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için haşhaşlı kek tarifi arıyorsanız "Haşhaşlı kek tarifi, haşhaşlı kek nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

03 Temmuz 2020, Cuma 16:59 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tadına doyum olmayan haşhaşlı kek tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Peki, haşhaşlı kek nasıl yapılır? Haşhaşlı kek tarifi arayanlar için detaylar haberimizde.

Haşhaşlı kek tarifi

Haşhaşlı kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Şerbet için

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Haşhaşlı kek yapılışı

 Öncelikle şerbeti hazırlayın. Ocağın altını açın ve şekerler eriyene kadar şeker ve suyu karıştırın. Daha sonra kaynamasını bekleyin, kaynadıktan sonra beş dakika daha kısık ateşte bırakın ve limon suyu sıkarak ocaktan alın soğumaya bırakın. Kek için yumurtalarla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın, ardından sıvıyağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. İrmik ve haşhaşı ekleyin, daha sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve kek karışımınızı yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında ortalama 30 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak fırından çıkarıp ılımasını bekleyin. Ilıyan keke soğuyan şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin. 


;
Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (03 Temmuz 2020)