Siyaset Hasip Kaplan raporu yere fırlattı
Paylaş
Hasip Kaplan raporu yere fırlattı

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sırasında TBMM 2014 Bütçe Kanun Tasarısı Raporu'nu yere fırlattı

Meclis'te Mustafa Balbay'ın yemini sonrası kürsüye çıkan Hasip Kaplan'ın oturma espirisi gülüşmelere neden oldu. Ancak bu bile 2014 yılı bütçe görüşmelerinin gergin başlamasını engellemedi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer13551","13551","201312","13551-85968.jpg");


Mustafa Balbay'ın yemini sonrası BDP'li Hasip Kaplan söz alarak kürsüye geldi. Söze aynı tahliyeleri BDP'li milletvekilleri için de beklediklerini söyleyerek başlayan Kaplan'ın konuşması sırasında CHP sıralarında Balbay heyecanı vardı. Balbay'ın milletvekilleriyle kucaklaşması ve tebrikleri kabul etmesi üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kaplan'ın sözünü keserek CHP'lilere seslendi.

Çiçek "Heyecanınızı anlıyorum ancak Sayın Kaplan'ın da sözlerine devam edebilmesi için taktiri size bırakıyorum" dedi.

Bunun üzerine Hasip Kaplan "Ben baştan başlarım sorun değil, müsaadenizle ben şöyle oturuyorum" diyerek kürsünün yan tarafına oturdu. Kaplan'ın bu esprili yaklaşımı Meclis'te gülüşmelere neden oldu.

KÜRDİSTAN İBARESİNİN ÇIKARILMASINI ELEŞTİRDİ


Daha sonra konuşmasına devam eden Kaplan, BDP’nin muhalefet şerhinde yer alan ’Kürdistan’ ibaresinin çıkarılması eleştirdi. Kürsüye elinde iki rapor kitabı ile çıkan Kaplan, "Bugün Dünya İnsan Hakları Günü, bugün de insan hakları ihlali yapacaksanız ne diyeyim. Ayıp, günah olur. Bu kitapçığı bize sormadan bastırmışsınız. Bizim şerhimizi yok saymışsınız. Böyle rezalet olmaz" diyerek BDP’nin muhalefet şerhi çıkarılarak yeniden basılan kitabı yere fırlattı.

'OTUR YERİNE ACISININ KEYFİNİ ÇIKARAN KADIN'


BDP’li Sırrı Sakık, "Kürdistan sözüne alışın bu bir gerçek" dedi. Sakık, konuşması sırasında kendisine laf atan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’a "Otur yerine acısının keyfini çıkaran kadın" dedi.

Haberin Devamı