Beden Sağlığı Hastalar içeride, yakınları bahçede konaklıyor

Hastalar içeride, yakınları bahçede konaklıyor

Paylaş
Hastalar içeride, yakınları bahçede konaklıyor

Hava sıcaklığının gölgede 40 dereceyi aştığı Şanlıurfa’da, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesi, hasta yakınları tarafından açık otele dönüştürüldü. Hastalar odalarında yatarken yakınları ise 'Hastane Palas' olarak adlandırılan bahçeye serdikleri halı ve kilimlerin üzerinde uyuyor

Şanlıurfa'daki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çevre il ve ilçelerden tedavi amacıyla hastalarını getiren vatandaşlar, ekonomik nedenlerle otele gidemeyince hastane bahçesinde konaklıyor. Hava sıcaklıklarının da artmasıyla hastane bahçesinde açık alanlara serdikleri halı, kilim, battaniyelerin üzerinde hastalarını bekleyen vatandaşlar, burada uyuyarak zaman geçiriyor.

YEMEKLER İMECE USULÜ

Panayıra dönen bahçede konaklayan hasta yakınları, yemek ihtiyaçlarını da aralarında para toplayarak yaptırdıkları yemeklerle imece usulüyle gideriyor. Sıcak havadan korunmak için halı ve kilimle bahçede gölgelik bir alan yaptığını belirten Ahmet Fırat, "Benim babam 10 gündür yoğun bakımda yatıyor. Bizler de ailece burada beklemek zorunda kalıyoruz. Acil bir durumda, ilaç veya farklı ihtiyaç olduğunda hastane görevlileri bizi çağırıyor. Otele gidecek maddi durumuz olmadığı için bu şartlarda kalmaya devam ediyoruz" dedi.

Ali LEYLAK- Ömer PINAR, ŞANLIURFA, (DHA)

Haberin Devamı