Gündem Hastane çatısında intihar girşimi

Hastane çatısında intihar girşimi

Paylaş
Hastane çatısında intihar girşimi

Uşak'ta 41 yaşındaki psikiyatri hastası S.B., kontrole geldiği beş katlı Devlet Hastanesi'nin poliklinik binasının çatısına çıkıp, intihar girişiminde bulundu

Uzun süredir psikiyatrik tedavisi gören S.B., eşi 37 yaşındaki Dudu B. ile bugün saat 15.00 sıralarında kontrolleri için Uşak Devlet Hastanesi’ne gitti. Burada sırasının gelmesini beklerken sağlık görevlileri ile tartışan S.B., bir ara ortadan kayboldu. Beş katlı hastane binasının çatısına çıkan S.B., özel güvenlik görevlileri tarafından fark edildi. Güvenlik görevlilerinin haber vermesi üzerine gelen polis ve doktorlar S.B.’yi çatıdan inmesi için ikna etmeye çalıştı. "Yaklaşmayın atlarım" diyerek, kimseyi yanına yaklaştırmayan S.B., zaman zaman çatının iyice uç kısmına giderek, yürekleri ağızlara getirdi.

Haberin Devamı

Bu sırada ortadan kaybolan eşinin çatıda olduğunu gören Dudu B., "Kocacığım, kurban olduğum in aşağıya. Beni bırakıp gitme. Canım kurban olsun sana. Sesini kimse duymadı in aşağıya Selahattin" diyerek gözyaşı döktü.

Eşinin de gelmesiyle kendisini ikna etmeye çalışan polis, doktor ve özel güvenlik görevlilerine daha fazla direnmeyen S.B., 20 dakika sonra çatıdan indi. Hastane polisinin odasındaki ifadesinin ardından S.B., Psikiyatri Servisi’ne götürülerek, tedaviye alındı.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)