Gündem Hastanede 'Anne Oteli'

Hastanede 'Anne Oteli'

Paylaş
Hastanede 'Anne Oteli'

Hakkari Devlet Hastanesi Doğum Servisi bünyesinde ilk kez 'Anne Oteli' hizmete açıldı

Hastanenin üçüncü katında bulunan doğum polikliniği içindeki bir oda 'Anne Oteli'ne dönüştürülerek hizmet vermeye başlandı.

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Anesteliyoloji ve Reanimasyon uzmanı Dr Emre Sahillioğlu, Hakkari'de özellikle kış aylarında ulaşımı zor olan bölgelerde doğum riski bulunan kadınların, doğumlarından bir hafta önce hastaneye getirilip 'Anne Oteli'nde misafir edilerek, doğumlarını daha rahat yapma imkanına sahip olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Hakkari'de Sağlık Müdürü Dr. Özlem Köse'nin bir süre önce köy köy gezerek vatandaşları bilgilendirdiği 'Anne Oteli' projesi Hakkari Devlet Hastanesi Doğum Servisi Polikliği bünyesinde hizmete açıldı. Hizmete sokulan bir odalı ve içerisinde 3 yatak , 1 televizyon, bir küçük buzdolabı ile elbise dolabı bulunan 'Anne Oteli' sayesinde özellikle kırsal kesimlerde kışın ulaşımı zor sağlanan bölgelerde kalan anneler için umut kaynağı oldu.

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr Emre Sahilioğlu, Hakkari'de ilk kez açılan 'Anne Oteli'nin özellikle doğum riski taşıyan anneler için çok iyi bir hizmet olduğunu belirterek,"Özellikle kış aylarında doğum hastaları büyük sıkıntı çekiyorlardı. Bunun önüne geçmek için Devlet Hastanemiz bünyesinde bir odayı anne oteline dönüştürdük. Bu odada üç yatak , televizyon ve dolap mevcut. Yani doğumundan önce buraya gelen bir kadın, burada bir süre kaldıktan sonra doğumunu yapabilecektir" dedi.

Haberin Devamı

Doğum Hastalıkları uzmanları Dr. Burak Sezgin ve Mehmet Satıcı ise, doğum oranının en yüksek olduğu illerden biri olan Hakkari'de bir anne otelinin açılması özellikle doğum riski taşıyan kadınlar için güzel bir hizmet olduğunu belirterek,"Ulaşımı zor olan bölgelerden doğumlarından 1 hafta önce buraya getirilecek olan kadınlar, bizim kontrolümüzde bir hafta müşahade altına tutulduktan sonra doğumlarını risksiz bir şekilde yapma imkanına kavuşmuş olacaklar" diye konuştu.

Behçet DALMAZ / HAKKARİ, (DHA)