Türkiye (Son Dakika) Hastanede oksijen tüpü bomba gibi patladı: 3 yaralı

Hastanede oksijen tüpü bomba gibi patladı: 3 yaralı

Paylaş
Hastanede oksijen tüpü bomba gibi patladı: 3 yaralı

Denizli Servergazi Devlet Hastanesi'nde, röntgene götürülecek bir hasta için kullanılan 2 litrelik mobil oksijen tüpü, hastaya takılacağı sırada düğmesine basar basmaz patladı. 3 kişinin yaralandığı olayda, vücudunda ciddi yanıklar oluşan doktorun durumunun ağır olduğu bildirildi

Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi gören bir hasta, röntgen filmi çekimi için götürülürken kullanılan mobil oksijen tüpü patladı. Patlama sonucu anestezi uzmanı doktor Gökhan Peker, hemşire Ayşen Gök ve hasta bakıcı Gülsen Dalkara yaralandı.


HASTA YARA ALMADI, YATAK YANDI


Hastanın yara almadan kurtulduğu olayda, yatağının bir kısmı da yandı. Çıkan yangına hastane güvenlik görevlileri ile itfaiye ekipleri müdahale etti.


DOKTORUN DURUMU AĞIR


Vücudunda yanıklar oluşan ve durumu ağır olan Doktor Gökhan Peker’e ilk müdahale meslektaşları tarafından olay yerinde yapıldıktan sonra Denizli Devlet Hastanesi Yanık Ünitesine kaldırıldı. Doktorun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu havayolu ile Ankara’ya sevk edilebileceği belirtildi.

Hemşire Gök ve temizlik görevlisi Dalkara’nın ise durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

DÜĞMESİNE BASINCA PATLADI


Konu ile ilgili açıklama yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, "Bugün sabah 09.40 gibi ameliyat için bir hastamızı bir yerden bir yere naklederken, kullandığımız 2 litrelik oksijen tüplerimiz var onlardan bir tanesinde doktorumuz hastaya takarken, düğmesine basınca bir patlama meydana geldi. İlk etapta doktorumuz cihazı kullandığı için onun elinde ve yüzünde yanıklar var. Alevi soluduğu için belki daha ileri bir yanık meydana gelmiş diye, bir üst merkeze tedbir amaçlı kaldırıldı. Şuan da kendisi orada tedavi görüyor. Ankara’ya naklini yapacağız, her şey hazırlandı. Yoğun bakım ünitesinde 7 hastamız vardı, diğer boş yerlere yerleştirdik. Bunun dışında önemli bir şey yok, olayla ilgili teknik heyetimiz incelemelerini sürdürüyor" dedi.


Haberin Devamı