Merkez Hastanedeki tatbikat, gerçeği aratmadı

Hastanedeki tatbikat, gerçeği aratmadı

Paylaş
Hastanedeki tatbikat, gerçeği aratmadı

Hastanedeki tatbikat, gerçeği aratmadı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Devlet Hastanesi’nde, İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi koordinasyonunda yapılan kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) kaza tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Tatbikatta Kocaeli-Yalova istikametinde yol alan bir tankerin Çiftlikköy köprüsünde yan yattığı ve tankerden duman sızıntısı olduğu tespit edildiği senaryosu uygulandı. Tatbikata İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü (UMKE-112), Yalova Belediye Başkanlığı, Çiftlikköy Belediye Başkanlığı, İtfaiye Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Yalova Devlet Hastanesi Başhekimliği katıldı.

Senaryo gereği 112’ye gelen kaza ihbarı üzerine, 112 ambulansı, AFAD, itfaiye ekibi ve UMKE KBRN timi olay yerine gönderilerek vakaya müdahale etti. AFAD ve itfaiye ekibi olay yerinde yaralı olan tanker şoförüne müdahale ederek, dekontaminasyonu sağlandı ve UMKE KBRN timine teslim edildi. Gerekli müdahalenin yapılması üzerine 112 ambulansı ile Yalova Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı. Olay yerinde bulunan ve kendi imkanları ile Acil Servise ulaşan yaralılar hastane içerisinde gerekli triaj alanından geçirilerek KBRN ünitesine alındı, temizlendikten sonra izolasyon alnında bir süre gözlemleri devam ettirildi. Olay, eş zamanlı olarak İl Sağlık Müdürlüğü ve kriz merkezine de bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Halim Ömer Kaşıkcı, Hastane Afet Yönetimi tarafından düzenlenen tatbikatın başarılı bir şekilde sonlandırıldığını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı