Bilim - Teknoloji Hatanın kıyısından dönmüşler!
Paylaş
Hatanın kıyısından dönmüşler!

Xbox One üzerinde "olmasa da olur" şeklinde konuşulan parça, sizleri hayrete düşürecek!

Yeni jenerasyon konsollar artık birçoklarının evine girecek kadardır piyasada fakat onların geçmişleri ile ilgili hikayeler bitmek tükenmek bilmiyor. Bu seferki haberimiz, Xbox One tanıtılıncaya kadar geçen sürede hakkında bolca dedikodu yapılan Blu-ray sürücüsünün ta kendisi!

Haberin Devamı

Piyasaya çıkan Xbox One, bilindiği üzere Blu-ray sürücüye sahip. Oyunların yanı sıra, film ve audio CD'leri de oynatmamıza imkan sunan sürücü, özellikle yeni jenerasyon konsol modeli için büyük önem arz ediyor. Nitekim yapılan bir röportaja göre, Microsoft 2013 yılının ortalarına kadar geçen sürede, ciddi ciddi Xbox One'ı herhangi bir optik sürücü olmadan piyasaya çıkarmayı planlıyormuş. Resmi Xbox dergisinin internet sitesinde yayınlanan bir makalede, Microsoft Studios'un başında bulunan Phil Spencer'ın "Xbox One'ın optik disk sürücüsü olsun mu, olmasın mı?" eksenindeki tartışmalardan bahsetmesi büyük yankı uyandırdı.

Pek tabi Xbox One gibi bir konsoldan, optik disk sürücü gibi bir parçayı çıkardığımız zaman, seri üretim esnasında büyük miktarda maliyet farkı oluyor. Özellikle bu farkı, cihazın diğer donanım özelliklerini geliştirme üzerinde kullanılması hakkında konuşulduğunu da sözlerine ekleyen Spencer, "Bu fikir başlangıçta güzel gibi duruyordu. Fakat bant genişliği ve oyunların boyutlarını düşününce karşımıza bambaşka sorunlar çıktı" diyerek, cihazı Blu-ray ile birlikte üretmenin doğru karar olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Fakat geçmişte yaşanan tüm bu tartışma, gelecekte üretilecek yeni Xbox One'ların, belki de optik sürücü kullanmadan piyasada olacaklarına bir işarettir.

Resimlerle: Xbox One'dan ve Xbox tanıtımından resimler!

Kaynak: CHIP Online