Merkez Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri'ne yoğun ilgi  ​

Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri'ne yoğun ilgi  ​

Paylaş
Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri'ne yoğun ilgi  ​

Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri'ne yoğun ilgi  ​

HATAY, (DHA)- AK Parti Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman, İstanbul Maltepe'de düzenlenen Turizm ve Gastronomi Günleri'nin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
Hatay Valiliği himayesinde, Antakya Ticaret Odası ile Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, kaymakamlıklar ve birçok sivil toplum kuruluşunun aktif katılımıyla düzenlenen Turizm ve Gastronomi Günleri, İstanbul Maltepe'de gerçekleştiriliyor.
AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, 'Hataysiziçağırıyor' sloganıyla düzenlenen etkinliğin büyük ilgi gördüğünü belirtirken, "Hatay ilklerin şehridir. Dünyanın ilk ışıklandırılan caddesi, dünyanın ilk mağara kilisesi, Anadolu’daki ilk cami, Türkiye’nin en uzun sahili, Türkiye’nin tek Ermeni köyü, dünyanın en büyük mozaik müzesi Hatay’dadır. Hatay, UNESCO yaratıcı şehirler ağındadır. Milli mücadelede ilk kurşun Hatay Dörtyol’da atılmıştır. Hatay zengin mutfağıyla da dikkat çeken bir kenttir. Turizm ve gastronomi günlerimiz yoğun ilgi görüyor. Gelen misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Bu güzelliklerin ve lezzetlerin aslını görmek için herkesi Hatay’a bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı