Merkez Hatay’da 336 jandarma ile huzur ve güven uygulaması gerçekleştirildi

Hatay’da 336 jandarma ile huzur ve güven uygulaması gerçekleştirildi

Paylaş
Hatay’da 336 jandarma ile huzur ve güven uygulaması gerçekleştirildi

Hatay’da 336 jandarma ile huzur ve güven uygulaması gerçekleştirildi

İzzet NAZLI / HATAY, (DHA) - TÜRKİYE genelinde icra edilen Türkiye huzur ve güven uygulaması kapsamında, Hatay’ın 15 ilçesinde jandarma tarafından 59 farklı noktada 336 personelin katılımıyla huzur ve güven uygulaması icra edildi. Kent genelinde, 5 bin 337 şahsın sorgulandığı, 277 iş yerinin kontrol edildiği uygulamalarda, 81 yasadışı göçmen ile 10 gram kubar esrar maddesi yakalandı.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından suçluların tespiti ve yakalanmasına yönelik 15 İlçe Jandarma Komutanlığı, Asayiş, TEM, KOM, GKİT, SİBER, Trafik Şube Müdürlüğü ve Jandarma dedektiflerinde (JASAT) görevli 336 personelin katılımıyla 59 farklı noktada, huzur ve güven uygulaması icra edilmiştir. Uygulamada, 5 bin 337 şahıs sorgulanmış, 277 iş yeri kontrol edilmiş ve Belen ilçesi Kurtlusoğuksu mahallesindeki arazi içerisinde 1'i Alman, 31'i Suriye vatandaşı olmak üzere 32 ve Yayladağı ilçesi Şenköy ve Güveççi mahallelerinde de Suriye Uyruklu A.E., N.D., H.Y., A.H. ve M.E.A. isimli organizatörler tarafından dört farklı araç içerisinde taşınan 49 olmak üzere toplam 81 yasadışı göçmen ile 10 gram kubar esrar maddesi yakalandı.
Olayla ilgili yakalanan organizatörler gözaltına alındı. Yabancı uyruklu şahıslar ise sınır dışı edilmek üzere Hatay İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı